Kratos’un God of War Ragnarök’teki Kaderi Farklı Olacakmış

Nihai hali daha iyi olmuş...

Kratos'un God of War Ragnarök'teki Kaderi Farklı Olacakmış

Geçtiğimiz yılın en iyi oyunları arasında yer alan son God of War oyunu, adından söz ettirmeye devam ediyor. Yakın bir zaman önce ise oldukça ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Öyle ki Kratos’un God of War Ragnarök‘teki kaderi, nihai oyundakinden farklı olacakmış. Peki Kratos karakterini esasen ne bekliyordu? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: God of War Ragnarök Yeni Oyun+ Seçeneğine Kavuşacak


God of War serisinin güncel halkası olan God of War Ragnarök, 9 Kasım 2022 tarihinde satışa sunulmuştu. Nors mitolojisinin sayfasını kapattığımız oyun, şu anda PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarında bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda on bir milyon satış barajını da aşmış olan God of War Ragnarök senaryosunda, Kratos için çok daha farklı bir plan varmış. MinnMax Youtube kanalında yayınlanan yeni videoda konuşan Hikaye Yönetmeni Matt Sophos, daha karanlık bir hikaye çizgisi hazırlamış olduklarını söyledi.


Spoiler Uyarısı: Henüz God of War Ragnarök’ü oynamadıysanız, buradan sonrasını okumak riskli olabilir.


Kratos’un God of War Ragnarök’teki Kaderi Nasıl Olacaktı?

Bildiğiniz gibi oyunun erken bir safhasında Nors mitolojisindeki yıldırım tanrısı Thor ile karşı karşıya geliyoruz. Çatışmanın bir noktasında Kratos ölüyormuş gibi olsa da, araya bir yükleme ekranı giriyor ve Thor bizi ayağa kaldırıyor. Sophos tarafından söylenene göre, SIE Santa Monica Studio tarafından yazılan hikayenin ilk halinde Kratos çatışma sırasında ölecekmiş.

Bu olayın sonrasında, Sparta’nın Hayaleti en nihayetinde Hel diyarına gidecek ve sonradan da oğlu Atreus tarafından bulunacakmış. Ne var ki o ana kadar da aradan yirmi yıl geçmiş olacakmış. Ne var ki bu fikir, Yönetmen Eric Williams tarafından çöpe atılmış.

Bildiğiniz gibi buna benzer bir hikaye seride daha önceden de karşımıza çıkmıştı. Haliyle de Yönetmen Eric Williams, bunun ikinci kez yapılmasının gerçekten duygusal bir etki yaratmayacağı sonucuna varmış ve bizim bildiğimiz hikaye üzerinden gidilmiş.

Netice olarak Hikaye Yönetmeni Matt Sophos, “Yazılan hiçbir şey geri alınamaz. Hayatınızda değişiklikler yapmakta istekliyseniz, o halde kader ile bağınız yoktur. Ve bunun üstüne düştüğümüzde, anlatmak istediğimiz hikayenin bu olduğunu bildiğimizde, Kratos’un ölemeyeceğini biliyorduk.” yorumunda bulunmuş.

Exit mobile version