Koşu Bandı Death Stranding Oynamak İçin En İyi Yer Olabilir

Koşu bandı ile Death Stranding oynadığı video gündeme oturdu.

Koşu bandı Death Stranding bağlantısı aslında birçok kişinin aklına gelmiş olabilir; ancak bir oyuncu bunu gerçeğe dönüştürdü. Cumartesi gününüze eğlence katacak videoda, koşu bandı PS4 kontrolörüne dönüştürülerek, Death Stranding oynanıyordu.

Elektrik Mühendisi Allan Pan, yeni şeyler denemek için farklı fikirler arıyordu. Ansızın aklına koşu bandı Death Stranding bağlantısı kurulup kurulamayacağı geldi.

Herhangi bir koşu bandını DualShock’a çevirip çeviremeyeceğini düşmeye başlayan Pan, en sonunda fikrini denemeye karar verdi. Koşu bandı sadece yürümeyi kontrol edebileceğinden, aynı zamanda DualShock da kullanması gerekiyordu. Yani koşu bandını sadece sağ joystick yerine kullanmak için bir şeyler bulmalıydı.

Aynı anda hem DualShock’u hem de koşu bandını kontrol cihazı yerine kullanmanın yollarını arayan Allan Pan, mühendisliğini konuşturdu.

Koşu bandı Death Stranding videosu nasıl ortaya çıktı?

Hideo Kojima’nın geliştirdiği son oyun Death Strading aslında bir tür yürüme simülasyonuydu. Bugüne kadar bağımsız yapımcılardan gördüğümüz bu türe yüksek bütçeli bir giriş yapan Kojima, ilginç bir oyun ortaya çıkarmıştı.

Pan ise oyunu bitirdikten sonra bunun müthiş bir egzersiz aracı olabileceğini düşündü. Oyun boyunca sadece yürüyorduk; neden gerçekte de yürümeyelim?


İlginizi çekebilir: Vefat Eden Arkadaşlarının Cenazesini Loot’ladılar


İlk olarak koşu bandının çalışma mekaniğini anlatan Pan, videonun bu kısmından sonra ise oyunu açıklamaya girişti. Herhalde sadece Kojima’nın anlayabileceği oyunu açıklamakta çektiği zorluğun ardından Allan Pan, olayı nasıl gerçeğe dönüştürdüğünü gösterdi.

Sistemin işe yaraması sonrasındaysa ortaya gülünç haller çıktı. Hatta Kojima videoyu izlerse; oyunu neden böyle piyasaya çıkarmadıklarını dahi düşünebilir. Pan’ın YouTube kanalına göz atmak için ise bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version