Korsanlar PlayStation 5 Konsolunu Kırmayı Başardılar

İki yılın ardından, mevcut nesil konsol korsanlara yenik düştü...

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yaşanan ilk gelişmenin ardından, uzun uğraşlar sonucunda, korsanlar PlayStation 5 konsolunu kırmayı başardılar. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony, Activision Blizzard Satın Alımını Engellemeye Çalışıyor


PlayStation 5 konsolunun kırılması için uzun zamandır bilgisayar korsanı gruplarının çalışmaları devam ediyordu. Hatırlayacağınız üzere, Kasım ayı içerisinde, fail0verflow isimli bir grup tarafından paylaşılan bir Twitter gönderisi ile buna oldukça yaklaşıldığını görmüştük.

Bir dizi kodun yer aldığı bu paylaşım ile tüm simetrik PlayStation 5 kök anahtarlarına sahip olduklarını, konsol başına kök anahtar dahil olmak üzere tümünün yazılımdan elde edilebilir olduğunu da açıklamışlardı. Haliyle Jailbreak üretiminin yakın olduğu tahmin ediliyordu.

PlayStation-5-Fiyat-Artisi-Sony-Tarafindan-Onaylandi

Korsanlar PlayStation 5 Konsolunu Kırdılar!

Konsolun çıkışının ikinci yılına yaklaşır iken, ortaya çıkan yeni bir haber ile PlayStation 5 konsolunun kırılması çalışmalarında bir sonuca ulaşıldığı söylendi. Korsan gruplar, ortak bir çalışma ile çekirdek alanına erişmişler ve WebKit tarayıcı motorundaki bir güvenlik açığı sayesinde işlemi sonuca ulaştırmışlar. Diğer bir deyişle, tamamıyla yazılım üzerinden bir kırılma işlemi gerçekleştirilmiş.

Ancak bu kırılma işlemi, geçtiğimiz yılın Ekim ayı içerisinde yayınlanmış olan 4.03 versiyonlu yazılım için gerçekleştirilmiş. Şirket bu durumdan haberdar olduğu ve yeni güncellemeler yayınlamaya devam edeceği için, bahsi geçen güvenlik açığının da kapatılacağına şüphe yok.

Verilen ek bilgilere göre, bu şekilde Silent Hills demosu P.T.’ye de ulaşılabilmiş iken oyunlara yasa dışı yoldan erişim de mümkün hale getirilmiş. Çoğu PlayStation 5 kullanıcısının hayali olan 60 FPS Bloodborne da müjdelenmiş. Ayrıca farklı uygulamalar da yüklenebiliyormuş.

Exit mobile version