Koronavirüs’ün Sonunu Hideo Kojima Getiriyor!

Çin'li babanın geliştirdiği koruyucu kapsül dikkat çekti.

Koronavirüs'ün sonunu Hideo Kojima getiriyor

Koronavirüs endişesi her geçen gün artmaya devam ediyor. Türkiye’de dahil birçok ülke kırmızı alarma geçmiş durumda. Kişisel temizliğe önem vermek şimdilik virüsten korunmak için en iyi yöntem diyebiliriz. Koronavirüs’ün sonunu Hideo Kojima getiriyor!

Geçtiğimiz günlerde Çin’den oldukça ilginç bir haber sosyal medya platformlarında paylaşılmaya başlandı. Çin’in Şanghay bölgesinde yaşayan Cao Junjie isimli bir baba, bebeğini koronavirüsten korumak adına Death Stranding‘ten ilham aldığı bir koruyucu kapsül geliştirdi. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Karantinanızı Güzelleştirecek 6 FPS Oyun!


Death Stranding Koronavirüs Endişesine Derman Oldu

Çin’in Şanghay bölgesinde yaşayan Cao Junjie isimli bir baba, bebeğini koronavirüs’ten korumak adına Death Stranding’ten ilham aldığı bir koruyucu kapsül geliştirdi. Yapılan açıklamaya göre 30 yaşındaki Cao Junjie, içindeki karbondioksit konsantrasyonunu gösteren hava kalitesinde bir monitör içeren kapatılabilir kapsülü yapmak için bir kedi taşıyıcısını yeniden tasarladı.

Cao Çarşamba günü Reuters‘e verdiği röportajda, “Salgın nedeniyle, çocuğum adına bu güvenlik kapsülünü yapmak için tam bir ay harcadım… Bebeğim için güvenli ve rahat bir ortam sağlayabileceğini düşünüyorum kapsülün. Bilim-kurgu filmlerini ve oyunları çok seviyorum. Bu konuda en büyük ilham kaynağım ise Hideo Kojima’nın Death Stranding adlı video oyunu oldu.” açıklamalarında bulundu.


Koronavirüs’ün sonunu Hideo Kojima getiriyor desek pek yanlış olmaz sanırım. Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Death Stranding’in koronavirüs adına bir ilham kaynağı olabileceği hiç aklınıza gelir miydi? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın sevgili Turuncu Levye takipçileri.

 

Exit mobile version