Konsollardaki İlave Gümrük Vergisi Düşürüldü! Fiyatlar Ne Olacak?

Beklenen düşüş yaşandı.

Konsollardaki İlave Gümrük Vergisi

Oyun konsollarındaki yüzde 50 ilave gümrük vergisi yüzde 20’ye düşürüldü. Sony ve Microsoft fiyatları ne zaman güncelleyecek? Konsollardaki ilave gümrük vergisi düştü. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PSN Kullanıcıları Dijital Satın Alımlarda Satış Vergisi Ödeyecek!


Konsollardaki İlave Gümrük Vergisi Düştü!

Oyun konsollarına uygulanan yüzde 50 ilave gümrük vergisi, yüzde 20’ye düşürüldü. Söz konusu vergi düşürülmesi 1 Ocak 2021’den itibaren uygulanmaya başlanacak. İthalatta ilave gümrük vergisi uygulanmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulması bugün resmi gazetede yayınlandı.

İlişkin Karar’a göre1 Ocak 2021’den itibaren video oyun konsollarına sadece yüzde 20 vergi uygulanacak.

Peki ama bu vergi düşüşü fiyatlara nasıl yansıyacak? Bu konu hakkındaki görüşlerimizi de hemen aşağıda yer alan videomuzdan ulaşmanız mümkün.

 

Microsof Türkiye, İlave gümrük vergisi yüzde 20 iken Xbox Series X için 7500 TL ve Xbox Series S için 4600 TL fiyat duyurusu paylaşmıştı. Güncel fiyatlar; PlayStation 5 8.299 TL, Xbox Series X 8.299 TL ve Xbox Series S 5.399 TL. Henüz markalar fiyatlarda herhangi bir değişikliğe gitmiş değil.

Öte taraftan vergilerdeki düşüşün yaklaşık bir iki hafta içerisinde oyun konsollarının fiyatlarına yansımasını öngörmek mümkün.


İlginizi Çekebilir: Epic Games Launcher İşlemcinizin Isınmasına Yol Açıyordu!


Stokların yenilenmesiyle 1 Ocak 2021’den itibaren fiyatların güncellenmesi bekleniyor. Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version