Konsol Fırsatçılarına Ceza Yağmuru!

İçimizin yağları eridi.

Koronavirüs birçok ülke gibi Türkiye’yi de kötü etkilemiş durumda. İş gücünün azalması ve sirkülasyonun sağlanamaması nedeniyle hemen hemen her alanda yapılan zamlara (fırsatçılığa) şahit oluyoruz. Bu durum konsol satışlarına da yansımış ve ülkemizde oldukça fahiş fiyatlardan oyun konsollarının satıldığını görmüştük. Konsol fırsatçılarına ceza yağmuru.

OverGame‘in sahibi Can Aral‘ın yaptığı açıklamaya göre, bu işletmelere devlet tarafından caydırıcı cezalar kesildi. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Türkiye’de Oyun Konsollarına Ek Vergi Kararı


Oyun Konsollarını Fahiş Fiyatlardan Satanlara Ceza Şoku

Güncel PlayStation 4 fiyatlarını incelediğimiz zaman karşımıza Slim versiyonu için 4.000 – 5.000 TL arası uçuk fiyatlandırmalar çıkmakta. Yaklaşık 1.500 – 2.000 TL gibi bir zam söz konusu diyebiliriz. Pro versiyonlarında ise durum daha vahim. Ancak OverGame’in sahibi Can Aral’ın yaptığı açıklamaya göre, bu işletmelere devlet tarafından cezalar kesildi.

Can Aral; “Ülkemizde serbest piyasa rejimi uygulanmakta fakat bu gördüğümüz rakamlar insaf rejiminin çok üstünde. Maske ve sağlık ürünlerinde fahiş fiyat uygulayanlara nasıl ceza kesildiyse bizim sektörümüzde de aynı şekilde bir uygulama yapıldığını bilin.

Konsol Fırsatçılarına Ceza YağmuruÇok güzel cezalar geldi, içiniz rahat olsun. Biz serbest piyasa ekonomisinde ve rekabet kuralları gereğince ürünü satın alırken satın aldığımız hiçbir nokta bize tavsiyeden başka bir fiyat baskısı yapamaz. Tavsiye ettiği fiyatlar PlayStation tarafında PlayStation 4 Slim için 2699 TL ve PlayStation 4 Pro için ise 3699 TL’dir.” sözleri ile oyuncuları bilgilendirdi.


Peki ya siz konsol fırsatçılarına ceza yağmuru haberimiz hakkında neler düşünüyorsunuz? Bu cezalar sonucunda fiyatlar tekrar eski haline döner mi? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere ve diğer takipçilerimiz ile paylaşmayı unutmayın.

 

Exit mobile version