Konami Yeni SH ve MGS Oyunları Geliştiriyor Olabilir

İddiada ayrıca yeniden hayal edilen Castlevania'nın da adı geçiyor.

İddiaya göre, Konami yeni SH ve MGS oyunları ve yeni bir Castlevania üzerinde çalışıyor. Görünüşe göre Japon oyun devi bir geri dönüşe imza atmaya hazırlanıyor. İddia ile ilgili detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: eFootball 2022 Çıktı


Konami Yeni SH ve MGS Oyunları Geliştiriyor

Bu yılın başlarında Konami oyun geliştirme bölümlerinde yeniden yapılanmaya gitmişti. VGC sitesine aktarılan bilgiye göre, yeniden yapılanmanın ardından büyük markaları geri getirmeye yönelik çalışmalar söz konusuymuş. Bahsi geçen yapımlardan ilki, Castlevania olacakmış. Kaynaklar tarafından aktarılana göre de bu bir yeniden hayal ediş olup, Konami Japonya içinde geliştirilme aşamasındaymış.

Bahsi geçen kaynaklar, diğer bir oyunun ise yeniden yapım bir Metal Gear Solid olduğunu söylüyorlar. Virtuous isimli bir dış stüdyo tarafından geliştirilmekteymiş. 2004 yılında kurulmuş olan bu Singapur merkezli stüdyo, AAA oyunların geliştirilmesine yardımcı olduğu kadar, mevcut oyunları güncel platformlara getirmeye de odaklı olarak çalışıyor. Son olarak Dark Souls Remastered, The Outer Worlds ve L.A. Noire’in Switch versiyonlarının yanı sıra Battlefield 1, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu ve Horizon: Zero Dawn oyunlarına sanat ve içerik anlamında katkı sağlamışlardı.

Yeni MGS projesi geliştirilme safhasının başlarında olup, ilk oyundan ziyade Metal Gear Solid 3: Snake Eater yapısında olacakmış. Bununla birlikte Konami’nin, orijinal Metal Gear Solid oyunlarını da modern cihazlara taşımak gibi bir niyeti varmış.

Konami Silent Hill

Son olarak, birden fazla Silent Hill oyununun da dış stüdyolarda geliştirilme aşamasında olduğu bilgisi var. Bu oyunlardan bir tanesi, tanınmış bir Japon stüdyo bünyesinde geliştirilmekteymiş. Bildiğiniz gibi uzun bir zaman önce, Aesthetic Gamer ve Rely on Horror sitesi tarafından ortaya atılan iddialar ve söylemler ışığında, Konami ve Sony arasında bir işbirliğinin olduğuna işaret edilmişti. Ne var ki serinin yayın haklarını elinde bulunduran Japonya menşeli yayıncı her defasında yalanlarken, oyun sektörünün içinden sızdırdıkları bilgiler ile itibar kazanmış olan isimler ise tam aksini iddia etmişlerdi.

Bir süre önce Layers of Fear serisi, Observer, Blair Witch ve The Medium oyunları ile tanınmış olan Bloober Team, yeni bir oyun üzerinde çalıştığını ve ne olduğu ortaya çıkınca da büyük bir şaşkınlık yaratacağını söylemişti. Bu projede Akira Yamaoka gibi bir ismin de yer alıyor oluşu, elbette kafalarda “Yeni Silent Hill oyunu Bloober Team stüdyosundan mı gelecek?” sorularını oluşturmuştu. Ne var ki bir süre önce yapılan açıklamalara bakacak olursak, Polonya menşeli stüdyonun herhangi bir Silent Hill oyunu üzerinde çalışmadığı ortaya çıkmıştı.

Şu an için Konami tarafından herhangi bir teyit veya yalanlama gelmediği için, VGC kaynağından aktarılan bilgileri her zaman olduğu gibi bir söylenti olarak kenarda tutmak en iyisi olacak. Umarız bu defa beklediğimiz haber gelir ve uzun zamandan sonra bilhassa yeniden bir Silent Hill oyunu veya oyunları oynamanın keyfine varırız. Bakalım Japon oyun devi gelecekte yüzümüzü güldürecek bir duyuruya imza atacak mı? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version