Konami Barcelona’nın FIFA 20 Turnuvasına Katılmasını Engelledi

Konami ve EA Sports Yine Karşı Karşıya!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile birçok insan evlere kapanmıştı. Liglerin ertelenmesi sonrasında birçok sporcu da evlerinden çıkamaz olmuştu. Bu anları değerlendirmek isteyen organizatörler, ligi oyuncuların evlerine götürmüşlerdi. 20 Mart – 22 Mart arası düzenlenen La Liga Santander Challenge düzenlenen La Liga’da ki her takımın olacağı duyurulmuştu; ancak turnuvaya saatler kala Konami Barcelona’nın FIFA 20 turnuvasına katılmasını engelledi!


Benzer İçerik: İspanya Ligi FIFA 20 Üzerine Taşınıyor


La Liga Santander Challenge’ta Barcelona Şoku!

Konami Barcelona'nın FIFA 20 Turnuvasına Katılmasını Engelledi

La Liga Santander Challenge’ta her La Liga kulübünün takımı temsil eden oyun personelinin bir üyesi olması gerekiyordu. Turnuva öncesi açıklanan listede Barcelona ve Mallorca takımlarıda vardı ancak turnuvanın FIFA 20’de oynanacağı için Barcelona ve Mallorca’nın Konami ile olan anlaşması bu takımların temsilcelerinin turnuvaya katılmasına engel oldu.

La Liga Santander Challenge, yeni tip koronavirüsw (Covid-19) karşı olarak düzenlenen bir turnuvaydı.  İspanya’nın AS ve ESPN’nin Samuel Marsden’in haberinde; Sergi Roberto’nun turnuvada Barselona’yı temsil etmesi gerekiyordu. Mallorca’dan ise Alejandro Pozo turnuvaya katılacaktı. Fakat Konami’nin iki takımla özel anlaşması olmasından ötürü her iki oyuncu da turnuvada yerlerini alamadılar.

Böylece turnuva açıklandığı gibi 20 takımla değil 18 takımla gerçekleşti. Turnuvanın galibi Real Madrid’in İspanyol oyuncusu Marco Asensio oldu. Turnuvada iyi bir oyun sergileyen Asensio Twitch izleyicileri tarafından taktirleri topladı.

Turnuvaya Katılan Takımlar ve Oyuncular;

Konami’den Açıklama!

Konami’nin Konami Barcelona’nın FIFA 20 Turnuvasına Katılmasını Engelledi haberlerinden sonra Kotaku‘ya yaptığı açıklama ise şu şekilde;

“Takımlara ulaşıp, onlara turnuvaya katılmamalarını söylemedik. Bu konu hakkında daha fazla yorum yapamayız.”

Konami’nin bu tutumunun ise tepki topladığını söylemeliyiz. Bu turnuvayı sonuç olarak UNICEF adına Corona Virüs (Covid-19) karşı düzenlenen bir bağış turnuvasıydı. Konami’nin bu tutumu sebebi ile belkide hedeflenen ve potansiyel bağış miktarında azalma olmuş olabilir.

Exit mobile version