Klavye Mouse Desteği Veren PS4 Oyunları!

İşte Klavye Mouse Destekli PS4 Oyunları!

Konsol ve PC’yi birbirinden ayıran en önemli farklardan birisi hiç tartışmasız kullandığımız kontrolcüler. Oyuncular arasında ‘Abi ben kolla fps oynayamıyorum’ diyenlerin sayısı da hiç az değil. Bunun aksine kontrolcüyle oynamanın, mouse klavye ile oynamaktan daha rahat olduğunu savunanlar da var. Bu tip bir ayrışmanın olduğunu bilen üreticiler, konsollarda da bazı oyunlar için mouse klavye desteği getirmekten geri duymuyorlar. Bu yazımızda da sizlere mouse klavye desteği olan PS4 oyunlarını listeledik.

PS4 için mouse klavye kullanmak düşündüğünüzden çok daha kolay. Yapmanız gereken tek şey PS4 üzerinde bulunan usb girişlerine, dilediğiniz ekipmanı bağlamak ve oyunun bu ekipmanları tanımasını beklemek. Başka herhangi bir ara ürün kullanmanız gerekmiyor. Şimdi gelin beraber bakalım hangi oyunlarmış bu klavye mouse desteği olan PS4 oyunları.


İlginizi Çekebilir: En İyi İki Kişilik Oyunlar (2020)


Klavye Mouse Desteği Olan PS4 Oyunları Listesi

1- SIMS 4

Yakın zamanda gelen bir güncellemeyle artık SIMS 4 oyununu da PS4 üzerinden mouse klavye desteği ile oynayabiliyoruz. Geçtiğimiz ay tüm PS Plus kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan SIMS 4, mouse kullanarak oynamak için çok uygun bir oyun.

Klavye mouse desteği

2- Final Fantasy XIV

Square Enix’in gözdesi Final Fantasy serisinin 14. oyununu da mouse klavye desteği ile oynayabilirsiniz. Bir çok oyuncu tarafından kontrolcüyle oynamanın daha rahat olduğu savunulan seride, her iki şekilde de deneyip sizin için uygun olan oynama stilini seçmenizi öneriyoruz.

3- DayZ

İçinde farklı oyun modları bulunduran ve Türk oyuncular tarafından çok sevilen DayZ de listemizde var. Eğer siz de bir DayZ hayranıysanız ve mouse klavye desteği olan bir oyun olduğunu yeni öğrendiyseniz, denemenizi öneririz.

4- War Thunder

Simülasyona yakın savaş oyunlarını çok seven bir oyuncu kitlesine sahibiz. Özellikle uçaklarla keyifli savaşlar yaşamak isteyenler için çok uygun bir oyun olan War Thunder, ekipmanınızı bağlayıp oynayabileceğiniz oyunlardan bir başkası.

5- Call of Duty: Modern Warfare

PS4 üzerinden mouse klavye ile oynaması en çok tercih edilen oyunlardan bir tanesi Modern Warfare. Ancak şunu unutmayın, klavye mouse desteğini kullanmaya başladığınızdan andan itibaren oyun sizi gerçek PC oyuncularıyla eşleştirir. Uzun zamandır kontrolcüyle oynayanlar için belli bir alışma evresi şart.


İlginizi Çekebilir: Oyun Gündemi #3 (Crysis Remastered Hediyeli)


6- They Are Billions

Özellikle konsollarda gerçek zamanlı strateji (RTS) oyunları oynamak çok zordur. Bu yüzdende konsol oyuncuları büyük ölçüde strateji oyunlarından uzak dururlar. Ancak They Are Billions’a gelen mouse klavye desteği ile rahatça ekipmanlarınızı bağlayıp konsolunuz üzerine RTS açlığınızı giderebilirsiniz.


Yalnızca Klavye Destekli PS4 Oyunları

Burada sıraladığımız oyunlarda ise, yazışma veya bir şeyler arama durumlarında klavye kullanma şansı oyunculara sunuluyor. Ancak gameplay esnasında halen kontrolcü kullanmaya devam etmeniz gerek.


Burada bahsettiğimiz oyunlar dışında Overwatch oyununda da bu desteğin olduğuyla ilgili yabancı basından haberler görebilirsiniz. Ancak deneyerek gördük ki Overwatch’da henüz böyle bir destek yok. Blizzard yaptığı bir açıklamada, gelecekte de olmayacağına dair birtakım sinyaller verdi.

Bir başka bahsedilmesi gereken oyun ise Paragon. Bu oyun halen açık olduğu vakitlerde çok akıcı bir şekilde mouse klavyemiz ile oynanabilen konsol MOBAlarındandı. Ancak şirketin geçtiğimiz Nisan ayında, oyunu kapatıp tüm platformlardan kaldırmasıyla, mouse klavye desteği olan bir oyun konsollarımızdan eksilmiş oldu.

Eklemek veya yorum yapmak istediğiniz konularla ilgili hemen alttaki yorumlar kısmından görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Exit mobile version