Kendi YouTube Logonuzu Nasıl Yapabilirsiniz: Gereksinimler ve Yöntemler

Gece gündüz demeden yeni bir video üzerinde çalıştığınızı, bilgilendirici içerikler oluşturduğunuzu, yüksek kaliteli sahneler çektiğinizi ve ardından tekrar ve tekrar montaj işlemleri ile uğraştığınızı hayal edin.

Ve işte, size hak edilmiş bir başarı.

Çalışmalarınız genel ve özel mesajlar aracılığı ile tüm ağlarda ancak ne yazık ki video bu kadar popüler olmasına rağmen kullanıcılar içerik üreticisinin adını unutmuş ve kaybetmiş.

Hayal ettiniz mi?

Şimdi unutun gitsin. Sonuçta, bu makaleyi okursanız, bu sizin adınıza bir tehdit oluşturmayacaktır. Burada, doğru logoyu kullanarak YouTube videolarındaki payınızı unutulmaz kılmanın yollarından bahsedeceğiz.

Logo Nedir ve Neden Gereklidir?

Logo, izleyicinin videoyu daha izlemeye başlamadan önce içeriğin onun için ilginç olup olmadığına karar vermesine yardımcı olur. Bu, içeriğinizin açılış ekranında bir marka adı varsa ve kullanıcı daha öncesinden işinize aşina ise gerçekleşecektir.

Eğer daha önceden olumlu bir deneyime sahipse, izleyici videonun ilk saniyesinden itibaren sadık kalacak ve büyük olasılıkla videoyu sonuna kadar izleyecektir. Logonun çok önemli bir çağrışım unsuru olduğu kurumsal kimliğiniz, kanalın imajını oluşturur ve videoların tanınırlığını dolayısı ile rekabet gücünü artırır.

Bu nedenle çoğu tanınmış YouTuber’ın kendi kurumsal benzersiz işaretleri vardır. YouTube’da kurumsal bir simge kullanmanın birçok yolu bulunmaktadır:

Kanal Logosu Nasıl Görünmeli? Özellikler ve Gereksinimler

Logo, kanalın gelişimi için birçok fayda sağlar ancak, bu fayda yalnızca modern tasarım ilkelerine göre doğru bir şekilde oluşturulması durumunda hissedilebilir. Şu üç temel prensibe aşina olmanızı tavsiye ederiz:

Bir ikon tasarlarken minimalist olun. Bu, yapışkanlığı önlemenize ve marka logonuzu düzenli tutmanıza yardımcı olacaktır. Bir takım küçük detay ve renklerin logonuzu ölçeklendirme sırasında okunaksız bir duruma sokabileceğini unutmayın. Bu durumda basit ve sade bir logo çok daha iyi görünecektir.

Logo, ilgili çağrışımlar aracılığıyla müşteri üzerinde bir etki kaldıracı görevi üstlenir. Gelecekteki sembolünüzün her bir ögesinin videolarınızın özünü iletebilmesi için kendinize bu soruyu sorun.

Belirli bir rengin bir kişiyi nasıl etkilediğini ve metniniz için en iyi yazı tipinin hangisi olacağını öğrenin. İzleyicileri gerekli şeyleri yapmaya teşvik etmek için logonuzun her detayının çalışmasına izin verin.

Büyük olasılıkla, videolarınızın konusu bazı köklü karakterleri içermektedir. Rakiplerinizin simgelerinin aynı resim ve renklerle dolu olup olmadığını analiz edin. Fikir uzunca bir süredir ilginç gelmekten çıktıysa, daha taze, ancak konuyla bağlantılı bir şeyler bulmak işinize yarayacaktır.

Böylece problem çözme konusundaki alışılmadık yaklaşımınızı ve alışılmışın dışına çıkma cesaretinizi gösterebilirsiniz. İzleyicilerin zile basmak veya baş parmakları kaldırmak için tam olarak aradığı nitelikler.

Bir logo geliştirirken nişinizi, hedef kitlenizi ve rakiplerinizin deneyimlerini iyi inceleyin. Bu videolarınızı popülerleştirebilecek, tanınırlıklarını artırabilecek ve kullanıcıları izlemeye çekebilecek bir sembol oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

YouTube Logosu için Gereksinimler

YouTube Logosu için Gereksinimler

Bir ikon oluşturmak için gerekli estetik kurallara ek olarak, YouTube video barındırıcısına bir logo eklemenin teknik gereksinimleri de bulunmaktadır:

Hızlı Kanal Logusu Oluşturma Hizmetleri

İzleyicilerin hak sahipliğinizi unutmasına izin vermeyecek bir marka logosu çizebilir veya bu işi deneyimli bir tasarımcıya verebilirsiniz. Ancak, sanatsal deneyiminiz veya bütçenizde bu iş için fazladan paranız yoksa, kurumsal bir kimlik oluşturmak için online hizmetleri kullanın.

Sadece 10-15 dakika içinde kendi logonuzu oluşturmanıza yardımcı olacak ve başarılı tasarımcıların hizmetlerinden sonra size çıkaracakları faturadan çok daha ucuza mal olacaklardır.

Canva

Görsel içerik oluşturmak için gerçekten yüksek kaliteli tasarım araçlarına sahiptir. Editördeki birçok öge ücretsizdir. Orijinal ve yaratıcı tasarımlar oluşturmak için birbirleriyle birleştirilebilirler.

Burada ayrıca 23.100’den fazla hazır şablondan birine dayalı olarak kanalınız için çekici bir logo geliştirebilir veya sıfırdan çalışmaya başlayabilirsiniz. Bir kurumsal sembol geliştirmeye başlamadan önce, yerleşiminize uyum sağlayacak gerekli boyutları önceden ayarlamanız önerilir.

Servis 2012 yılından beri hizmet vermektedir ve şimdiden dünyanın farklı yerlerinden kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarmıştır.

LogoTypeMaker

Geliştiriciler, müşterilerinin sipariş vermeleri halinde, en az deneyimli tasarımcıların onlara sunabileceği kadar çekici bir sonuç alacağını garanti eder. Fark yarattıkları nokta ise hizmet ile bir logo geliştirmenin sadece birkaç dakika sürmesidir.

Bir ikon oluşturmak için sadece bir isim girmeniz ve uygun kategoriyi belirlemeniz yeterlidir. Ardından üreteç size, ücretsiz olanların sağ üst köşede ÜCRETSİZ kelimesiyle işaretlendiği birçok ilginç düzen sunacaktır. Favorinizi seçin ve istediğiniz gibi düzenleyin.

Ve sonra dosyayı indirin.

Hepsi bu, kaliteli bir logoya sahip oldunuz bile.

Online Logo Maker

Photoshop ile çalışma ilkelerini öğrenmek için zamanınız yok fakat editörde yaratıcı semboller oluşturma arzunuz varsa, bu hizmet tam size göre. Kullanışlı, basitleştirilmiş bir oluşturucu, bilgisayarınızdan bir fotoğraf yükleyerek kendi benzersiz logonuzu oluşturmanıza olanak tanır.

Ögeleri birbirine bağlayabilir ve hazır simgeler üzerinde tek tek parçaların renklerini değiştirebilirsiniz. İstenen görseli kolayca aramak için servisteki tüm içerikler kategorilere ayrılmıştır.

Geliştirme sürecinde ilhamınızı kaybetseniz bile önemli değil, sonucu her zaman kaydedebilir ve daha sonra düzenlemeye geri dönebilirsiniz.

Logaster

Logonuzun hazır olması gereken tarih çoktan geçtiyse, Logaster logo oluşturucu tam da aradığınız hizmet! Hizmete giriş anınızdan yeni bir logoya sahip olana kadar sadece birkaç dakika geçecek.

Bu süre zarfında,telif hakkı ile korunan çeşitli boyut ve formatlarda, 5 renk şemasında ve 6 farklı düzende bir dizi logo dosyasına sahip olabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz kartvizitler, site ikonları, dosya tasarımı vb. gibi kurumsal kimliğin diğer unsurlarını da satın alabilirsiniz.

Üstelik logo oluşturma süreci çok basittir ve sadece birkaç adımdan oluşur:

Adım 1

Logaster hizmetine giden bağlantıyı takip ederek Logo Oluştur butonuna tıklayın. Böylece marka adı tasarımınız üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Ardından özel sütuna YouTube kanalınızın adını girin ve Oluştur butonuna tıklayın.

Adım 2

Bir sonraki adımda üreteç, videolarınızın konusunu seçerek, bu konuya uygun bir simge arama imkanı sunacaktır. Burada ayrıca varsa bir slogan girebilir ve tercih ettiğiniz bir renk paletini seçebilirsiniz.

Adım 3

Servis size birçok hazır logo seçeneği sunacaktır. Beğendiğinizi bulduğunuzda, Ön İzle ve İndir seçeneğine tıklayın. Böylece düzeni kişisel hesabınıza kaydederek satın alma işlemine devam edebilirsiniz.

Adım 4

Önerilen düzen aradıklarınızı kısmen de olsa karşılamıyorsa, değiştirin. Bunu yapmak için Ön İzle ve İndir butonundan sonra sonra kurşun kalem simgesine tıklayın. Düzenleyicide rengi, yazı tipini, metni, boyutu, öğelerin yerleşimini vb. detayları değiştirebilirsiniz.

Adım 5

Artık yerleşim tam olarak istediğiniz gibi göründüğüne düzenlendiğine göre, satın alma zamanı. Ancak yine de herhangi bir şüpheniz varsa, sonucu siteye kaydedin ve hazır olduğunuzda revizyon için geri dönün. Bu sırada, videolarda nasıl görüneceğini test etmek için küçük çözünürlükte ücretsiz logo alın.

Logo Kanala Nasıl Yüklenir?

Online hizmetin gereksinimleriyle başa çıkmak o kadar da zor bir iş değil. Şimdi ise kendi logonuzu YouTube kanalınıza nasıl yükleyeceğinizi anlamanız gerekiyor. Bu konuda da her şey oldukça basit, sadece aşağıdaki adımları takip edin:

Tekrar eden paylaşımlar yüzünden kullanıcıların içeriğin gerçek sahibini kaybetmesine izin vermeyin. Kullanıcılara, onlara keyif veren kahramanın kim olduğunu hatırlatın.

Uygun online hizmetleri kullanarak dakikalar içinde YouTube kanalınız için kendi marka adınızı oluşturun. Ve kendi logonuzla YouTube kanalınızın tanınırlığını artırın.

Exit mobile version