Ken Block, Ünlü Ralli Pilotu Hayatını Kaybetti

Ünlü bir isim daha yaşama veda etti...

Profesyonel ralli efsanesi ve Gymkhana yıldızı Ken Block, geçirdiği bir kaza sonucu bu haftanın başında hayatını kaybetti. Konuya ilişkin detaylar haberimizde. 


 İlginizi Çekebilir: Twitch Yayıncısı Melih Kalkan, Hayatını Kaybetti


1967 Long Beach (California) doğumlu ralli efsanesi, eski adıyla Monster World Rally Team olan Hoonigan Racing Division ekibinin bir parçası olmasının yanı sıra, DC Shoes kurucu ortaklarından birisiydi.  

Yıllar içerisinde kaykay, kar kayağı ve motocross olmak üzere pek çok spor etkinliğine de katılan Ken Block, bildiğiniz üzere DiRT ve Forza serileri dahil farklı yarış oyunlarında yer almıştı. Hatta bunlardan bir tanesi de 2015 yılında çıkan Need for Speed oyununda ‘Style Icon’ olarak karşımıza çıkması sayılabilir. 

Ken Block Öldü

55 Yaşındaki Ken Block, Geçirdiği Kazada Öldü

On sekiz podyum başarısız ve yedi galibiyeti bulunan elli beş yaşında olan Block, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü yani dün geçirdiği kaza sonucu, genç yaşta hayatını kaybetti. 

Wasatch County şerif departmanı tarafından kazaya ilişkin olarak yapılan açıklamada, kazanın Block’un Utah eyaletindeki Mill Hollow bölgesindeki bir yamaçtan kar motosikleti ile indiği sırada gerçekleştiği söylenmiş. Bu esnada, motosiklet ünlü ralli pilotunun üzerine devrilmiş. Kaza sonrası tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan profesyonel pilot hayatını kaybetti.

Hoonigan Racing Division, meydana gelen talihsiz olayın ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile duydukları büyük üzüntüyü dile getirerek Ken Block’un hayatını kaybettiğini doğruladı. 

“Ken Block’un bugün bir kar aracı kazasında vefat ettiğini en derin üzüntülerimizle teyit etmekteyiz. Ken bir vizyoner, öncü ve bir ikondu. Ve en önemlisi ise bir baba ve eşti. O inanılmaz derecede özlenecek. Lütfen şu anda yas tutarken ailenin mahremiyetine saygı gösterelim.”

Exit mobile version