Just Cause Serisi Yeni Oyun ile Devam Edecek

Rico Rodriguez ile bir kez daha mı?

Square Enix tarafından yapılan duyuru ile Just Cause serisi yeni oyun ile geri dönüş yapacak. Şimdilik pek bir detay verilmiyor olsa da, geliştirici stüdyonun yine Avalanche Studios olacağı tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Embracer Group Square Enix Stüdyolarını Satın Alıyor!


Hatırlayacağınız üzere Square Enix, geçtiğimiz ayın başlarında yaptığı duyuru ile elinde bulundurduğu Deux Ex, Thief ve Tomb Raider markalarının haklarını, Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve adı daha sonradan değişecek olan Square Enix Montreal stüdyolarıyla birlikte üç yüz milyon dolar karşılığında Embracer Group şirketine sattığını duyurmuştu.

Her ne kadar bu satışlar batılı oyunların çok fazla kâr getirmediği için gerçekleştirilmiş olsa da, tamamının satılmadığı teyit edilmişti. Just Cause da Japonya menşeli yayıncının elinde kalan markalardan birisi konumunda bulunuyor.

Bildiğiniz gibi dördüncü oyun ile beklenen satış başarısı sağlanabilmiş değildi. Ancak Square Enix cephesinin yine de seriden halen bir beklentisi var gibi görünüyor. Yakın bir zaman önce yapılan duyuru da bunun tam bir işareti oldu.

Just Cause Serisi

Just Cause Serisi Yeni Oyun ile Geri Dönüyor

2018 yılının ardından ana seri bir süreliğine sessizliğe gömülmüş ve yeni bir gelişme yaşanmamıştı. Bilhassa Just Cause 3 ile büyük benzerlik olmasından dolayı da kısa süre unutulmuştu. Ancak mevcut nesil ekran kartlarının ve konsolların gücünden faydalanılan bir oyun görsek de hiç fena olmaz, değil mi?

Square Enix de aynı şeyi düşünüyor mu bilmiyoruz, ama yapılan açıklamaya bakılırsa, Just Cause markasının fikri mülkiyetleri olarak kalacağı ve yeni bir oyun üzerinde çalışıldığı onaylandı. Her ne kadar geliştirici stüdyonun hangisi olacağı açıklanmamış olsa da, verilen bir iş ilanına göre Avalanche Studios henüz duyurulmamış bir ileri teknolojili AAA açık dünya oyun üzerinde çalışıyormuş. Bunun elbette sıradaki Just Cause oyunu olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan, geçtiğimiz yıl içerisinde duyurulan mobil oyunu da unutmamak lazım. Son olarak bu yıla ertelendiğini öğrendiğimiz Just Cause Mobile, gizli bir Firebrand programının bir üyesi olarak Darkwater isimli karanlık güçler ile verdiğimiz mücadeleyi anlatacak.

Oyunun çok oyunculu ve kooperatif modların bulunacağı onaylanmıştı. Çok oyunculu mod kısmında, her birinde on oyuncunun bulunduğu üç takımın seçilen haritada üslere sahip olma mücadelesine sahne olacak. Klan oluşturarak büyük ödüllerin de peşine düşeceğiniz bu moda ek olarak, fazladan ödüller toparlayabileceğiniz Challenge Mode adıyla farklı bir çok oyunculu mod daha olacak.

Kooperatif kısmında ise, aşina olacağınız bir oynanış sizi bekleyecek. Öyle ki, dört oyuncuya kadar desteklenen bir takım oluşturarak, üstünüze dalga dalga akan düşmanlara karşı yaşam mücadelesi vermeniz beklenecek.

Exit mobile version