Judas Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

İddialı bir oyun bizleri bekliyor...

Judas Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

BioShock serisinin yaratıcısı Ken Levine liderliğinde geliştirilen Judas hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Görünüşe göre bizleri çıktığı yıla damgasını vuracak bir oyun bekliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Judas Fragmanı Yayınlandı


BioShock serisi ile tanıdığımız Ken Levine tarafından kurulmuş ve yönetilmekte olan Ghost Story Games, halihazırda Judas üzerinde çalışıyor. 2022 yılının The Game Awards şovunda duyurulmuş olan oyunun, PC (Epic Games Store ve Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için 2025 yılının Mart ayında satışa sunulması bekleniyor.

Judas Hakkında Yeni Detaylar Neler?

Son olarak bu yılın Şubat ayındaki State of Play yayını sırasında yeni fragmanı yayınlanmış olan Judas hakkında yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Yakın bir zaman önce The Game Awards yaratıcısı Geoff Keighley, yaptığı paylaşım ile haftalar önce oyunu deneme şansına ulaştığına ve yaklaşık olarak altı saat boyunca oynadığına dair paylaşımda bulunmuştu. Söylenene göre Keighley’nin yanı sırasında IGN ve Skill Up da davet edilmişler. Ön-bakış videolarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bilhassa BioShock serisi esintileri taşıyacak ve yönetmen Ken Levine tarafından uzayda geçen BioShock olarak nitelendirilmiş olan Judas, birinci kişi bakış açısından oynanan hikaye odaklı bir aksiyon oyunu olacak. Öyle ki sağ elimiz ile silah, sol elimizle de çeşitli organik güçler kullanabileceğiz.

Çizgisel bir ilerleyişin olmayacağı hikaye açısından, oyuna adını veren karakterin rolüne bürünüyoruz. Mayflower isimli şehir büyüklüğündeki uzay gemisi ile insanlıktan geriye kalanları dünyadan Proxma Centuari isimli yeni bir gezegene taşımak gibi çoklu nesiller arası bir göreve çıkıyoruz. Her ne kadar bu gemi oyunun başında düşüyor ve bu bağlamda da karakterimiz ölüyor da, kendisini yazıcıdan çıktı alır gibi yazdırarak hayata döndürüyor ve maceraya hafızamız kayıp halde başlıyoruz.

Uyandıktan sonra, gemiyi yöneten üç liderin ile dijital projeksiyonu ile karşılaşacağız. Bu karakterler birisi, Troy Baker tarafından canlandıracak ve tüm insanlığı koruma hedefinde olan güvenlik şefi Tom. Bir diğeri, insani kusurların olmadığı robotlar ile dolu bir uygarlık yaratmayı isteyen Nobel ödüllü doktor Nefertiti ve sonuncusu ise çektiği acıdan kurtulmak için bizden kendisini silmemizi isteyen Hope. İşin ilginç yanı şu ki, Tom ile Nefetiti evliler ve Hope da çiftin evlat edinilen kızları oluyor.

Her üç karakterin hikayesi eş zamanlı olarak ilerleyecek iken, bu karakter ile ilgili vereceğimiz kararlar da hikayeye etki edecek. ve tam da bu noktada Levine tarafından daha önceden bahsedilen ve anahtar terim olacağı söylenen ‘hikaye anlatımı LEGO’ları’ devreye giriyor. Mesela bu üç karakterden birisi için görevleri üstlenmek, diğer ikisinin bize olan bakışını değiştirecek ve kaydettiğimiz aşamayı sabote etmeye çalışacaklar. Nihai olarak aralarında bir denge tutturamayacağımız için, mutlak suretle bir tanesi ile taraf olmak durumunda kalacağız. Yani her defasında farklı birleşimler ile farklı bir hikaye anlatımı deneyimi yaşayacağız.

Exit mobile version