It Takes Two İnceleme

Josef Fares yeni projesiyle stüdyosunu taçlandırmaya devam ediyor.

Hazelight Studios tarafından geliştirilen It Takes Two nihayet çıkışını gerçekleştirdi. Cesur sözleriyle tanınan Josef Fares’in yönetmenliğini yaptığı yapım, oyuncuları eşi benzeri olmayan bir co-op deneyime davet ediyor. Peki It Takes Two bizlere neler sunuyor? Oynamaya değer mi? Tüm detaylarıyla It Takes Two inceleme yazımız yayında!


İlginizi Çekebilir: The Medium İnceleme


It Takes Two İnceleme

Kimsenin oyununu sıkıcı bulmayacağı vaadiyle binlerce doları riske atacak kadar cesur bir adam tanıyor musunuz? Biz tanıyoruz. Josef Fares… Hazelight Studios tarafından geliştirilen It Takes Two, büyü ile oyuncağa dönüşmüş iki insan olan Cody ve May çiftini bizlerin kontrolüne sunuyor. Tahmin edilemez şeylerin her köşede saklandığı fantastik bir dünyada kapana kısılan ikilinin zarar görmüş ilişkilerini gönülsüzce düzeltmeleri gerekmekte.

Her yeni seviyede eşsiz ve bağlantılı karakter yeteneklerinde ustalaşmak, birçok engel ve kahkahayla gülünecek olaylar karşısında arkadaşımıza yardım etmekten kaçınmamak altın kurallar arasında yer alıyor. Haydut sincapların tüylü kuyruklarına tekmeyi basabilir, bir çift don ile havada süzülebilir, bir gece kulübünde DJ’lik yapabilir ve büyülü bir kar topuyla bu oyunda kayabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri.

It Takes Two İncelemeOynanışın ve karakter gelişiminin eşsiz metaforik bir deneyimde iç içe geçtiği samimi ve neşeli bir yolculuk öyküsü bizlerin beğenisine sunulmuş durumda. A Way Out oyununda olduğu gibi It Takes Two Friend’s Pass özelliği ile geliyor. Bu özellik sayesinde bir arkadaşınızı ücretsiz olarak oyuna davet edebilir ve birlikte çalışarak işleri aksatan tonlarca neşeli zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.

Ailesini tekrar bir araya getirmek için bir kişisel gelişim kitabının yardımını isteyen Rose, ebeveynlerini iki küçük bebeğin içine hapsetmeyi başarır. Cody, saçı yaprak saçıyla tombul bir kil adam olurken, May, örme giysilerle küçük bir tahta figürdür ve ikisi de birlikte çalışmayı öğrenene kadar kızlarıyla bir araya gelemeyeceklerinin farkındadırlar. Kısacası anlayacağınız It Takes Two’da kalp kırmaya YER YOK!

Kilden Adam ve Örme Giysili Kadın


İlginizi Çekebilir: Immortals: Fenyx Rising – A New God DLC İnceleme


Fares’ın önceki oyunları gibi (A Way Out ve Brothers: A Tale of Two Sons) It Takes Two, yalnızca co-op oynanışa dayanıyor. 15 saate yakın bir deneyim süresi sunan oyunun hemen hemen her anından zevk aldığımı dile getirmeliyim. Bu zevk, büyük ölçüde It Takes Two’nun yeni oyun mekanikleri ve fikirleri sunmasından kaynaklanıyor. It Takes Two’nun ortamlarındaki birçok öğe çok net bir şekilde oyunun amacına hizmet etmek için oradayken, bazılarıysa sadece oyuncuyu eğlendirme amacı gütmekte.

Örneğin dev davul pedalı, bir hedefe ulaşmanızda hiçbir rol oynamaz, ancak yine de üzerine basabilir ve anlık eğlenebilirsiniz. Kartondan kale bölümündeki dikkatlice dizilmiş dominolar, başka herhangi bir oyunda statik bir zemin oluşturabilir, ancak It Takes Two’da onları baştan aşağı devirebilir ve talihsiz küçük bir askeri dipsiz bir çukura atabilirsiniz. Nesneler ile olan etkileşim en üst düzeyde tutulmaya çalışılmış.

İşbirliği üzerine kurulu bulmacalar etkileşime renk katmakta. Her bölümün oyunculara sunduğu farklı yetenekler mevcut. Bu yetenekleri keşfetmek oyunu fazlasıyla taze tutuyor. It Takes Two her zaman sizi şaşırtmayı başarıyor! Oyunun çeşitli unsurlarını birleştirerek farklı yollar bulmak inanılmaz derecede ödüllendirici – ve oyun tasarımı konusunda stüdyo gerçekten etkileyici bir işçilik ortaya koymuş.

Benim gibi açık dünya oyunlarından bunaldıysanız bu oyun size ilaç gibi gelecektir. Azgın elektrikli süpürgelerden tatlı dilli aşk gurularına, It Takes Two ile neyle karşılaşacağınızı hiç bilemezsiniz.

Bölünmüş ekran üzerinden oynadığımız oyun kamera açılarının neden olduğu can sıkıcı sorunlarla bizleri uğraştırmadı. Bu özellikle co-op odaklı bir oyun için önemli bir detay. Ve It Takes Two’da size yardımcı olması için kooperatif arkadaşınıza ihtiyacınız olmayan neredeyse hiçbir şey yok. Peki ya zorluk? İletişimi kuvvetli ve biraz yetenekli bir oyuncu ile oyunu oynamanızı öneririm.

Büyük sabır ve mükemmel iletişim zorunlu gereksinimlerden. Şimdiye kadar oynadığım en işbirliğine dayalı ortak oyun olarak nitelendirilebilir It Takes Two. Su tabancası ile ölmüş bitkileri canlandırarak yolu açmak, bir ebeveynin anında uydurduğu uyku vakti hikayesi gibi: “Ve sonra baban patatese dönüştü ve düşmana hücum etti.”

Kalp Kırmaya YER YOK!

It Take Two’daki hemen hemen her şey, Cody ve May’in ilişkilerindeki mizahi ama ilişkilendirilebilir uyuşmazlığını temsil ediyor. Peki hiç mi kötü bir şey yok bu oyunda? Elbette var! Hikayenin geleneksel olması biraz hayal kırıklığı yaratıyor oyuncuda. Cody ve May’in hikayesini keşfetme şekliniz eğlenceli ve yaratıcı, ancak hikayenin vermeye çalıştığı mesaj o kadar da ilginç değil ve klişe.

Uzun lafın kısası It Take Two; hiç şüphesiz son yıllarda oynadığım en iyi platform oyunlarından biri. Bölüm tasarımları inanılmaz ve kooperatif unsurları açısından fikirlerin miktarı, her saniyesini oynamayı çok eğlenceli hale getiriyor. Bitirir bitmez, tekrar oynamak istedim ve hem May hem de Cody’nin farklı yeteneklere sahip olması, ikinci kez tekrar oyuna dalmak için başka bir neden sağlıyor bana.

Aşağıda yer alan mağazalardan oyunun TR fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Oyun Aral Game tarafından bizlere temin edilmiştir. 


İlginizi Çekebilir: Spirit of the North: Enhanced Edition İnceleme


Merak Edilenler;

Bir arkadaşınızı oyuna sahip olmasa bile ücretsiz olarak It Takes Two macerasına katılmaya davet edebilirsiniz. Çünkü bir dondurmayı paylaşmak, bir içki içmek, geceyi bir kanepede geçirmek ya da hayatınızın en çılgın macerasına atılmak, hangisi olursa olsun birlikte yapınca güzeldir. Ayrıca iç çamaşırından yapılmış bir uçakla kızgın bir kemirgen sürüsünün arasında uçmak, yanınıza bir yardımcı pilot varken %1000 daha eğlencelidir.

Evet. Friend’s Pass bütün platformlarda mevcut.

Evet. Aynı cihazda eşli oynamak için internet bağlantısına ihtiyaç yoktur.

Kayıt ilerlemesi aktarılır. Ayrıca, bir oyun seansına katılırlarsa ve oyun kaydedilmişse, katılan oyuncu için o noktaya kadarki bütün bölümler otomatik olarak açılır. Yani 2. oyuncu It Takes Two’yu kendi için satın alıp oyunu sunarsa, son oturumun kaydından devam edebilirler ya da o kayıttan önceki bölümlerden herhangi birini seçebilirler.

Peki ya siz yapım hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

It Takes Two

9 Puan

It Take Two; hiç şüphesiz son yıllarda oynadığımız en iyi platform oyunlarından biri.

ARTILAR

  • Oynanış
  • Bölüm Tasarımları
  • Karakterler
  • Zengin Yetenek Ağacı

EKSİLER

  • Hikaye

Editörün Puanı

  • Editör Puanı 9

It Takes Two Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺278
Exit mobile version