İptal Olan Star Wars 1313 için Yeni Video Yayınlandı

Üzdün bizi The Walt Disney Company...

İptal Olan Star Wars 1313 için Yeni Video Yayınlandı

İptal olan Star Wars 1313 için bir video ortaya çıktı. Atmosferi, ortamı ve oynanışı ile bekleneni fazlasıyla vereceği her halinden belli olan oyunun videosu haberimizde. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: EA Yeni Star Wars Oyunları Geliştiriyor


E3 2012 fuarında duyurulmuş olan Star Wars 1313, LucasArts bünyesinde geliştirilmekteydi. Markanın eski oyunlarına göre daha olgun ve cesur bir yapıda olup, Star Wars: Bounty Hunter gibi daha seri teçhizat ve silah temelli çatışma mekanikleri sunacaktı.

Ne var ki 2013 yılında, LucasFilm şirketini satın almış olan The Walt Disney Company tarafından yapılan duyuru ile tüm LucasArts stüdyo projelerinin geliştirilme aşamalarının durdurulması neticesinde, Star Wars 1313 sessizliğe gömülmüştü. Çok geçmeden iskelet kadro hariç işten çıkartmalar yaşanmış ve geriye kalanlar ise stüdyonun lisans vermekle yükümlü olacak şekilde açık kalmasını sağlamıştı.

Unreal Engine 3 ile geliştirilmesine başlanmış olan oyunun hikayesi, Boba Fett’in yetişkinlik döneminin erken safhalarını anlatacak ve Coruscant’ın Level 1313 olarak bilinen yeraltı bölgesi dahil birçok mekanda geçecekti. Diğer Star Wars oyunlarına göre hem karakterleri hem de oynanış dinamikleri ile fark yaratacağı söylenen Star Wars 1313, ne yazık ki gün ışığını göremeden tarihteki yerini almış oldu.

İptal Olan Star Wars 1313 için Yayınlanan Videoyu Kaçırmayın

Yaşanan bu olayların ardından, geliştirilme aşamasından alınmış olan yeni bir video daha ortaya çıktı. İleri bir safhadan alındığı söylenen bu videoda, dikkat çeken Uncharted serinde gördüklerimizde benzer bir kovalamaca sahnesini görebiliyoruz. Animasyon kalitesinin de kendisini belli ettiği video sırasında, oyunun geçeceği ortamı ve manzaralara da bakış atabilme şansımız oluyor.

İptali sonrasında 2015 yılının Aralık ayında yapılan bir röportaj sırasında Star Wars 1313 ile ilgili yorumda bulunan LucasFilm Başkanı Kathleen Kennedy, “Oyunun konsept sanatının tamamlanmıştı ve incelemek, derinlemesine düşünmek, fikir alış-verişinde bulunmak için fazlaca zaman harcamıştık ve bu şeyleri iyi bir şekilde daha da geliştirmiş olabiliriz.” yorumunda bulundu. Ne var ki, her ne kadar Kennedy bu kadar değerli projelerin rafa kaldırılmasının bencilce bir hareket olduğunu düşünmüş olsa da, Star Wars 1313 hayata döndürülememişti.

Exit mobile version