İptal Edilen Tomb Raider’ın Görüntüleri Yayınlandı

Hayatta kalma-korku türünde bir Tomb Raider ister miydiniz?

İptal Edilen Tomb Raider'ın Görüntüleri Yayınlandı

İptal edilen Tomb Raider’ın görüntüleri Square Enix tarafından yayınlandı. Tomb Raider Ascension adıyla çalışılan bu oyun, görünüşe göre ilginç bir konseptte olacakmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil: Welcome to Raccoon City Fragmanı


Bildiğiniz gibi Tomb Raider: Underworld oyunu sonrasında, seride kronolojide ilk oyunun da öncesinde dönülmüştü. 2013 yılında çıkan Tomb Raider ile Lara hanım kızımızın acemi bir maceracı olduğu dönemler anlatılmış ve nasıl deneyimli bir mezar yağmacısı haline geldiğini görmüştük. Üçlemenin 2018 yılında çıkan son halkası ise Shadow of the Tomb Raider olmuştu.

Şu an için Lara Croft için sırada ne var bilmiyoruz, ama halihazırda serinin yirmi beşinci yıl kutlamaları devam ediyor. Bu kutlamalar kapsamında da Square Enix, bir zamanlar araştırma safhasının bir parçası olarak üzerinde çalışılan ve hayatta kalma-korku türünde olacak Tomb Raider Ascension ile ilgili üç ayrı video paylaştı.

İptal Edilen Tomb Raider’ın Görüntüleri Neler Sunuyor?

Tomb Raider Ascension, Tomb Raider: The Final Hours dijital kitabında da bahsedildiği üzere 2013 yılında satışa sunulan oyun için düşünülen konseptlerden bir tanesiydi. Söylenene göre hayatta kalma-korku yönü Resident Evil’dan, devasa mitolojik yaratıkları Shadow of the Colossus oyunundan ve zengin olacak rol yapma oyunu yönü ise ICO’dan esinlenilmişti. Öyle ki Lara Croft’un Izumi genç bir kıza eşlik etmesinin düşünüldüğü de gelen bilgiler arasında.

Aşağıdan izleyebileceğiniz ilk videoda, Lara Croft’un çeşitli mekanlar boyunca kimi zaman at üstünde çeşitli yaratıklar ile savaşırken görebiliyoruz. Geliştirilme aşamasında kaydedilmiş olan görüntülere bakılırsa, birçok potansiyel görülebiliyor.

İkinci videoda Tomb Raider Ascension ile ilgili bazı konsept sanat çalışmalarını görebiliyoruz. Burada, senaryo boyunca gezeceğimiz mekanları ve mücadele etmeye çalışacağımız düşmanları görebiliyoruz. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz genç kız da yine bu görüntülerde karşımıza çıkıyor.

Son video ise PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için geliştirilmesine başlanmış olan oyunun çok çeşitli kutu tasarımı alternatiflerini görebiliyoruz. Ayrıca Lara’nın farklı bir yanını göstermeye odaklı “Kayboldum. Şüphelerim var. Acıyı biliyorum. Korkuyu biliyorum. Günün birinde bir efsane, bir savaşçı, bir kahraman, bir yağmacı olacağım. Ama önce bir hayatta kalan olacağım.” şeklinde birtakım ön araştırma seslendirmeleri de duyulabiliyor.

 

Exit mobile version