İptal Edilen Half-Life Oyununun Videosu Yayınlandı

Üzdün bizi, Valve!

İptal Edilen Half-Life Oyununun Videosu Yayınlandı

Yıllar önce iptal edilen Half-Life oyununun videosu, NoClip tarafından yapılan paylaşım ile ortaya çıktı. Toplamda bir saatten biraz fazla uzun olan video, bizlere nasıl bir oyunu oynayamayacağımızı gösteriyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Valve Yeni Half-Life Oyunları Yapmak İstiyor


Half-Life, Valve tarafından geliştirilmiş ve oyun dünyasına adını kazımış olan en kaliteli serilerden birisiydi. Büyük bir inatla üçüncü oyunu duyurulmamış olsa da, şirketin geçtiğimiz yıl içerisinde bir sanal gerçeklik versiyonu olan Half-Life: Alyx ile karşımıza çıktığını biliyoruz. Bu oyun elbette Valve’in serinin dünyasına geri dönme isteğinin bir yansımasıydı, ama planların arasında üçüncü bir oyun olup olmadığı bilinmiyor.

Öte yandan, Valve dışında geliştirilmiş olan birçok Half-Life yan oyunu olduğunu biliyoruz. Bunların geneli hayran çalışmalarından ibaret olsa da, başka bir geliştirici stüdyo tarafından geliştirilmiş olan bir yan oyun olduğu da sürpriz bir şekilde ortaya çıktı.

Dishonored ve Wolfenstein oyunları, Prey, Deathloop ve geçtiğimiz aylarda duyurulmuş olan Redfall ile tanıdığımız Arcane Studios, duyurusu bile yapılmamış bir Half-Life üzerinde çalışıyordu. Daha önceden stüdyonun belgeselinde değinilmiş olan oyunun yaklaşık bir saatlik olan oynanış videosu, NoClip Youtube kanalı üzerinden yayınlandı.

İptal Edilen Half-Life Oyununun Videosu Neler İçeriyor?

Half-Life 2: Episode 4 olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun, eskiden Resistance kalesi olup da artık Headcrab ve zombiler tarafından istila edilen Ravenholm şehrinde geçecekmiş. 2007 yılında birtakım örnekler hazırlanmış. Ne var ki Valve nihai olarak vazgeçme yoluna gitmiş. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz video, iptal edilmeden önceki halini içeriyor.

Anlatılana göre, oyun bir kahvaltı ve akabinde de şehrin rahibi ve hayatta kalan tek bireyi Peder Grigori’nin sergisi ile başlıyormuş. Ne var ki zombiler bir anda pencerelerden içeri dalıyor ve biz de arazi olmak zorunda kalıyormuşuz. Tamamıyla yeni müzikler, zombileri kazıkların veya korkulukların içine doğru itme veya duvara çarpma mekaniklerinin yanı sıra, son derece güçlü yakın dövüş silahı kullanımı olacakmış. Düşmanlar ise kendilerini tuzaklardan kurtarabilecek veya zamanla bariyerleri kaldırabileceklermiş.

Görünüşe göre Half-Life 2: Episode 4, dönemine göre epey etkileyici mekanikler içerecekmiş. Ancak Valve buna engel olmuş. Ne diyelim? Belki günün birinde şirketin kendisi bu projeyi yeniden ele alıp da günümüzün teknolojisi ile uyarlamaya karar verir. Malum, Alyx duyurusunda seriye geri dönmek için can attıklarını dile getirmişlerdi. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version