İptal Edilen Duke Nukem Oyunu Sızdırıldı

Bakalım ikinci bir şans bulabilecek mi?

İptal Edilen Duke Nukem Oyunu Sızdırıldı

On iki yıl kadar önce iptal edilen Duke Nukem oyunu, yeniden ortaya çıktı. Yayınlanan video ile planlanan yeniden yapımın nasıl göründüğüne dair fikir sahibi olmak mümkün oluyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Duke Nukem Filmi Geliyor


Duke Nukem, hiç şüphesiz ki oyun dünyasının en simgesel karakterleri arasında yer alıyor. 1991 yılında çıkan ilk oyunun ardından birçok farklı oyun ile birçok farklı platformda boy göstermiş olan seride, klasik aksiyon filmlerinden ilham alınarak oluşturulan başrol karakteri ve yaptığı sayısız göndermeler ile büyük beğeni toplamıştı. Her ne kadar tarihinde Duke Nukem Forever gibi bir fiyasko olsa da, genel olarak önemli bir marka haline geldiğini söyleyebiliriz.

2016 yılında çıkmış olan Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour sonrasında sessizliğe gömülen seri için bir beyaz perde uyarlaması da planlanıyor iken, yakın bir zaman önce iptal edilen bir proje de ortaya çıktı.

On iki yıl kadar önce, yani 2010 yılında, Interceptor Entertainment tarafından yeniden yapım Duke Nukem 3D duyurulmuştu. Başta hayran projesi olarak planlanmışsa da, Gearbox şirketinden de onay almış ve Duke Nukem 3D: Reloaded adı altında Unreal Engine 3 ile geliştirilmeye başlanmıştı. Ne var ki proje, bir yıl içerisinde iptal edilmişti. Baştaki isim olan Frederik Schreiber, yaptığı açıklama ile projenin Gearbox tarafından durdurulduğunu belirtmişti.

İptal Edilen Duke Nukem Oyunu Yeniden Ortaya Çıktı

Yaşanan bu gelişmeden yıllar sonra, Duke Nukem Forever oyununun da dosyalarını sızdırmayı başaran x0r_jmp isimli grup tarafından Duke Nukem 3D: Reloaded oyununun da dosyaları sızdırıldı. Hemen aşağıdan yayınlanan videoda ise, 1996 yılında çıkmış orijinal oyunun yeniden yapımının nasıl göründüğüne dair fikir edinebilmek mümkün oluyor.

Bakalım Duke Nukem Forever sızıntısı sonrasında oyuna mod üreticileri tarafından verilen yeni şansın bir benzeri Duke Nukem 3D: Reloaded için de verilecek mi? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version