iPhone 12 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Apple iPhone 12 Hakkında Merak Edilen Her Şey!

iPhone 12 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Apple geçtiğimiz dakikalarda yeni nesil iPhone 12 modelleri ile karşımıza çıktı. Peki yeni modeller hangi teknik özelliklerle geliyorlar, ne kadar olacaklar ve ülkemizde ne zaman satışa sunulacaklar? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar!


İlginizi Çekebilir: Series X vs Series S: 4.000 TL’e Değer mi?


Yaklaşık bir yıl süren bekleyişin ardından nihayet buradayız. Apple yeni tip koronavirüs salgını nedeni ile yeni akıllı telefonlarını beklenenden bir miktar daha geç tanıttı ve yine benzer şekilde beklenenden de bir miktar daha geç satışa sunacak.

Başlamadan önce merak ettiğiniz detaylara biraz daha yakından göz atalım.

Apple iPhone 12 Hakkında

Bu arada ufak bir hatırlatma olması adına Apple bu etkinlikte iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olmak üzere dört farklı model tanıttı. Öte taraftan bu yazı yalnızca iPhone 12 modeline odaklanıyor. Diğer modellerle ilgili daha detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayabilir ve sizler için hazırladığımız detaylı yazıya ulaşabilirsiniz.

iPhone 12

iPhone 12 Özellikleri: Teknik Özellikler

Kısa bir şekilde özetlememiz gerekirse iPhone 12 gücünü 5nm üretim mimarisi üzerine kurulu A14 Bionic işlemciden alacak ve bu işlemci 4 GB RAM ile desteklenecek. Ayrıca kullanıcılar tercihe bağlı olarak 64 GB / 128 GB / 256 GB dahili depolama kapasitelerinden birini satın alabilecekler ve önceki modellerde de olduğu gibi bunda da Micro SD Kart yuvası bulunmayacak.

Ekran tarafına baktığımızda 6.1 inç boyutunda 2532 x 1170 piksel çözünürlüğünde OLED bir ekran görüyoruz. Diğer modellerin aksine iPhone 12’de 120Hz yerine 60Hz ekran yenileme hızı bulunuyor.

Kamera tarafında ikili kamera kurulumu ile karşılaşıyoruz ve ön tarafta da yine tekli bir kamera kurulumu var. Öte taraftan özellikle yakınlaştırma noktasında ciddi değişikliklere imza atılmış gibi gözüküyor. Ön kameranın yanında her zamanki gibi bir TrueDepht sistemi yer alıyor ve bu sayede güvenliğiniz Face ID teknolojisi ile sağlanıyor.

Belki de modelin en hayal kırıklığı yaratan tarafı 2,775 mAh kapasitesindeki bataryası. Bu batarya 18W hızlı şarj desteğine sahip ancak önceki nesil ile kıyaslandığında daha küçük bir boyutta.

iPhone 12 Fiyatı

Eğer fiyatlar kafanızı karıştırdıysa geçtiğimiz seneye dönüp iPhone 11 ile ufak bir kıyaslama yapabiliriz. iPhone 11’in 64 GB modeli 699 dolar, 128 GB modeli 749 dolar ve 256 GB modeli 849 dolar fiyat etiketine sahipti. Bu noktada ufak bir kıyaslama yapmamız gerekirse iPhone 12, iPhone 11’den 100 dolar daha yüksek fiyat etiketine sahip.

Yeni modellerin ülkemizde hangi fiyat etiketi ile satışa sunulacağı şu aşamada belirsizliğini koruyor.

iPhone 12 Çıkış Tarihi

iPhone 12 16 Ekim 2020 tarihinde ön siparişe sunulacak ve 23 Ekim 2020 tarihinden itibaren satın alınabilecek.

Yine ufak bir kıyaslama yaparsak iPhone 11, 13 Eylül 2020 tarihinde ön siparişe sunulmuş ve 20 Eylül 2020 tarihinde satışa sunulmuştu. Tabii iPhone 12 için paylaşılan bu takvim yurt dışındaki belirli ülkeler için geçerli. Ülkemizde satışa sunulması ise, her sene olduğu gibi bu sene de, birkaç haftalık gecikmeye maruz kalacaktır.

20 Eylül tarihinde yurt dışında satışa sunulan iPhone 11, ülkemize 18 Ekim tarihinde gelmişti. Yani arada neredeyse bir ay gibi bir gecikme bulunuyor ki, bu da iPhone 12’nin kasım sonuna doğru ülkemize gelebileceğini işaret ediyor. Bu noktada yine de resmi bir açıklama beklemek daha faydalı olacaktır.


Peki siz iPhone 12 hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni model sizin beklentilerinizi karşılayabildi mi? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca diğer modellerle ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilir ve sizler için hazırladığımız kapsamlı yazıya ulaşabilirsiniz.

 

Exit mobile version