İncecik PlayStation 5 Yarattı!

Resmi model olsa, alır mıydınız?

İncecik PlayStation 5 Yarattı!

DIY Perks isimli Youtube kullanıcısı, sıvı soğutmalı incecik PlayStation 5 yarattı. Çabasının takdire şayan olduğu söyleyebileceğimiz çalışmanın detayları ve videosu haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony Gelişmiş PlayStation 5 Kontrolcüsü Duyurmaya Hazırlanıyor


Bildiğiniz gibi ilk PlayStation konsolundan bu yana bir gelenektir standart modelin bir süre sonrasında çıkan ve Slim olarak nitelendirilen ince model. Daha az yer kaplamasının yanı sıra, teknik anlamda daha az güç tüketen ve haliyle de daha az elektrik sarfiyatı olan bu modellerin bir yenisinin PlayStation 5 için de geleceğine şüphe yok.

Bir Youtuber İncecik PlayStation 5 Oluşturdu

Beklenen duyurunun Sony tarafından ne zaman yapılacağı şu anlık belirsiz iken, bir Youtube kullanıcısı ortaya koyduğu bir çalışma dikkatleri üzerine çekti. En azından konsolun büyüklüğünden şikayet edenler için ideal bir çözüm olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Teknoloji üzerine ev yapımı ürünler için hazırladığı videoları ile tanınan ve kullanıcı adı DIY Perks olan Matthew Perks, yaklaşık iki santimetre kalınlığında ve sıvı soğutma sisteminin kullanıldığı bir PlayStation 5 modeli yarattı. Peki bunu nasıl yaptı?

Videoda da gördüğümüz üzere Perks, öncelikle konsolu bir güzel söküyor. Bu noktada, büyük bölümünün güç kaynağı ve soğutma sisteminden oluştuğunu zaten biliyoruz. Sökme işlemi sonrasında ise ana kartın üstüne, tamamıyla kendisinin tasarladığı bakır levhaları yerleştiriyor ve su kanalları da böylece oluşturulmuş oluyor.

İlerleyen kısımda da, güç kaynağı ile sıvı soğutma sisteminin geri kalanı ile alüminyum bir kasaya yerleştirildiğini görüyoruz. Her ne kadar oyun oynarken konsolun aşırı ısındığı söyleniyor olsa da, durumu çözmenin bir yolu da bulunmuş.

Bakalım Japon teknoloji devi hem bu ürüne ne diyecek, hem de PlayStation 5 Slim konsolunu ne zaman çıkartacak. Bir diğer merak edilen konu ise, ince PlayStation 5 modelinin standart modelden ne kadar küçük olacağı? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version