Immortals of Aveum EA İçin Epey Maliyetli Olmuş

Epey abartılı bir projeymiş...

Eski bir Ascendant Studios geliştiricisi tarafından söylenene göre Immortals of Aveum EA için maddi açıdan epey bir yük olmuş. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: FIFA Serisinin Hakları 2K Games Tarafından Alınmış Olabilir


Star Wars Jedi: Fallen Order ile ana senaryolu oyunlara eskiye oranla daha fazla ağırlık veren Electronic Arts, Ascendant Studios tarafından geliştirilmiş olan Immortals of Aveum oyununu EA Originals etiketi ile Ağustos ayında satışa sunmuştu.

Jak isimli bir karakterin rolüne büründüğümüz oyunda, büyü yapma yetenekleri kazandıktan sonra, insanlığın sihrin kontrolünü ele geçirmek için verdiği savaşta Ölümsüzler Birliği safına zorla alınıyoruz. Bu noktada, büyücüler ile lejyonlar arasındaki savaş devam eder iken, biz de Aveum diyarının geçmişinin gizlerini çözmeye çalışıyoruz.

Immortals of Aveum Çıkış Fragmanı Yayınlandı

2023 yılına damgasını vuramamış olan oyun, aynı zamanda stüdyonun yarı yarıya küçülmesine de yol açmıştı. Görünüşe göre Immortals of Aveum, maddi açıdan Electronic Arts için de büyük bir yıkım olmuş.

Immortals of Aveum EA İçin 125 Milyon Dolar’a Patlamış!

Yakın bir zaman önce IGN tarafından yapılan bir röportajda konuşan stüdyonun eski bir çalışanı, oyunun aslında başından beri kötü yolda olduğunu söylüyor. Adını vermek istemeyen geliştiricinin söylediğine göre Immortals of Aveum, stüdyonun ilk projesi olması açısından son derece abartılıymış. Temel bütçe 85 milyon Dolar olup, dağıtım ve pazarlama için de 40 milyon Dolar ayırılmış. Yani toplam maliyet 125 milyon Dolar.

Anonim geliştirici, ekipte önemli isimlerin olmasına rağmen, mevcut piyasa göz önünde bulundurulduğunda, böylesi bir AAA oyun geliştirmenin doğru bir fikir olmadığını görüşünde. Dahası ise, Unreal Engine 5 motorunu etkin bir şekilde kullanmaya çalışır iken hikayeyi gereksiz yere uzattıklarını da sözlerine ekliyor.

Exit mobile version