Immortals Fenyx Rising – The Lost Gods DLC İnceleme

Görevimiz Yunan dünyasının bozulan dengesini tekrar kurmak!

Ubisoft tarafından geliştirilen Immortals: Fenyx Rising 2020’nin sonlarına doğru çıkışını gerçekleştirdi. Bizlerden de geçer not alan yapım yeni genişleme paketi (DLC) The Lost Gods ile oyuncuları tekrar Yunan mitolojisine davet ediyor. Peki The Lost Gods ana oyuna ek olarak ne gibi detayları içerisinde barındırıyor? Sezon Kartı satın alınmalı mı? Immortals: Fenyx Rising – The Lost Gods DLC inceleme yazımızla karşınızdayız. Immortals Fenyx Rising inceleme.


İlginizi Çekebilir: Immortals: Fenyx Rising İnceleme


Immortals Fenyx Rising – The Lost Gods İnceleme

Fenyx Rising’in üçüncü ve son büyük DLC’si The Lost Gods, bizleri yeni karakterimiz Ash ile tekrar Yunan mitolojisinde keşfe çıkartıyor. Görevimiz Yunan dünyasının bozulan dengesini tekrar kurmak! Üçüncü şahıs bakış açısından yukarıdan aşağıya doğru tam bir bakış açısı değişikliğiyle, Immortals Fenyx Rising – The Lost Gods genişlemesi nihayet ana oyunun deneyimini renklendirmeyi başarıyor. Yine de taze bir deneyim sunuyor mu? Fazla olmasa da öyle…

Immortals Fenyx Rising – The Lost Gods, A New God genişlemesinin hemen sonrasında geçiyor. Fenyx nihayet Olympos’ta tanrılar arasında yerini almıştır ama işler mükemmel olmaktan uzaktır. Hades, Poseidon ve Demeter gibi güçlü tanrılar, Zeus ile uzun süredir devam eden kan davaları nedeniyle Olympos’a geri dönme niyetinde değiller ve durumu çözmek ve Pantheon’u yeniden bütünleştirmek Fenyx’e düşüyor. Fenyx’in kayıp tanrıları Olympos’a geri getirmesine yardım etmeyi hevesle kabul eden sadık bir ölümlü olan Ash ile oyuna başlıyoruz.

Beni Biraz Ateş Bastı

Ana oyunun devamını ele aldığı için The Lost Gods’ın hikayesi kesinlikle keyifli ve Fenyx’in Altın Ada’daki macerasını sevenler, Ash’in kayıp tanrıların kendi yaptıkları yeni adalara yolculuğunu kesinlikle beğeneceklerdir diye düşünüyorum. Mizah genişleme paketinde önemli ölçüde azaltılmış, ancak hala yer yer güldüren noktalar da yok değil. Derin bir şeyler ya da şaşırtıcı bir oynanış stili beklemeyin: hikaye tam olarak beklediğimiz gibi ilerliyor ve tanrıların karakterizasyonu, ana oyunda kurulanların ötesine geçmiyor.


İlginizi Çekebilir: Immortals: Fenyx Rising – A New God DLC İnceleme


Immortals Fenyx Rising – The Lost Gods, yukarıdan aşağıya bakış açısı sayesinde biraz taze hissettirmeyi başarıyor. Bu değişim, deneyimi bütünüyle etkilediği ve kendisini ana oyundan ve önceki iki genişleme paketinden ayrı tutmasına yardımcı olduğu için sadece estetik bir değişiklik olarak tanımlamak pek doğru olmaz. Yeni bakış açısı ile savaşlar artık çok daha hızlı, bulmacalar çok daha akıcı hale getirilmiş.

Genişlemede oyuncular Ash’e yeni adaları keşfederken, kötü adamlarla savaşırken, Vaults of Tartaros’ta maceraya atılırken, bulmacaları çözerken ve Fenyx’in ana oyunda yaptıklarının aynısı olan öğeleri toplarken rehberlik edecekler. Belirli bölgelere ulaşmak için belirli yeteneklere ihtiyacınız olacak veya tanrılara sunaklarda uygun bir teklif sunmanız gerekecek. Bu teklifler, haritada bulunabilen veya yan görevleri tamamlayarak veya savaşta belirli düşmanları yenerek elde edilebilen öğeleri içeriyor.

Nerede Bu Atlantis?

Ana oyundaki tüm düşmanlar üçüncü genişlemede geri dönüyor, ancak hepsi deneyimi biraz daha renklendiren bazı yeni saldırı modellerine sahip. Düşmanlar getirilen denge güncellemesiyle biraz daha saldırganlaştırılmış, bu da The Lost Gods’taki mücadeleyi normal zorluk seviyesinde bile daha zorlu ve ilgi çekici hale getirmiş. Peki bu noktada oyuncuların nasıl bir yol izlemeleri gerekiyor? Elbette özel güçlerinize yerleştirebileceğiniz çeşitli büyü eklentileriyle!

Bu yeni sistem, oyuncuların yetenekleri havada kullanma yeteneği, ek hasar, iyileştirilmiş savuşturma veya sağlık ve dayanıklılığı artırma gibi ek özelliklerin kilidini açan farklı özlerle büyülemesini gerektiriyor. Immortals Fenyx Rising – The Lost Gods’da sunulan yeni ilerleme sistemi de yeni eşya sistemine derinden bağlı. Büyü yuvalarının kilidini açmak için öğelere ihtiyaç duyuluyor ve bu nedenle, saldırı, savunma ve dayanıklılık yenilenmesi, günün saatini değiştirme ve hatta geçici güçlendirmeler bile çeşitli gereksinimlerle gerçekleştirilebiliyor.


İlginizi Çekebilir: Immortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLC İnceleme


The Lost Gods’daki hikaye sunumu, orijinal oyundan çok farklı değil. Günün sonunda, Immortals Fenyx Rising – The Lost Gods, biraz farklı hissettiren ve oyunun hayranlarının kesinlikle keyif alacağı bir DLC olarak karşımıza çıkıyor. Gelecek indirim fırsatlarıyla mutlaka Sezon Kartı alarak oyunun bugüne kadar çıkan tüm DLC paketlerini deneyimlemenizi tavsiye ederim.

Immortals Fenyx Rising 3 Aralık 2020’de PlayStation 5, Xbox Series X, Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC ve Google Stadia için çıkışını gerçekleştirdi. Peki ya siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Immortals: Fenyx Rising beklentilerinizi karşılayan bir oyun muydu? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Immortals Fenyx Rising – The Lost Gods DLC

8 Puan

The Lost Gods DLC seriye yeni bir soluk getirmeyi başarıyor.

ARTILAR

  • Hikaye
  • Açık Dünya
  • Oynanış
  • Çeşitlendirilmiş Dövüş Sistemi

EKSİLER

  • Çeşitli Animasyon Hataları
  • Çökme Problemleri

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 8
Exit mobile version