Immortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLC İnceleme

Ku’nun rolünü üstlenerek Çin mitolojisini keşfe çıkıyoruz dostlar!

Ubisoft tarafından geliştirilen Immortals: Fenyx Rising 2020’nin sonlarına doğru çıkışını gerçekleştirdi. Bizlerden de geçer not olan yapım yeni genişleme paketi (DLC) Myths of the Eastern Realm ile oyuncuları Çin mitolojisine davet ediyor. Peki Myths of the Eastern Realm ana oyuna ek olarak ne gibi detayları içerisinde barındırıyor? Sezon Kartı satın alınmalı mı? Gelecekte çıkacak diğer genişleme paketleri bizlere neler vaat ediyor? Immortals: Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLC inceleme yazımızla karşınızdayız. Immortals Fenyx Rising inceleme.


İlginizi Çekebilir: Immortals: Fenyx Rising İnceleme


Immortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm İnceleme

Fenyx Rising’in ikinci büyük DLC’si Myths of the Eastern Realm, bizleri Yunan dünyasından ayırıp yeni karakter Ku ile Çin mitolojisini keşfe çıkartıyor. Myths of the Eastern Realm’da Tanrıça Nuwa’nın Cennet ve Dünya arasındaki dengeyi yeniden kurmasına yardım etmeliyiz. Bu DLC paketinde efsanevi Çin tanrılarıyla yüzleşecek, egzotik canavarlarla savaşacak ve insanlığı kurtarma arayışında benzersiz bulmaca mekanikleri ile kendimize meydan okuyacağız.

A New God, keşiften ziyade bulmacalara odaklı bir DLC’di. Myths of the Eastern Realm daha çok ana hikayeye benzer türde işliyor. Immortals’ın açık uçlu oynanışından ve açık dünyaya serpiştirilmiş bulmacalarından hoşlananlar için Ku’nun hikayesi, kesinlikle deneyimlenmeye değer. DLC, tanrıların ve ölümlülerin kötü niyetli bir güç nedeniyle tehlikede olduğu ve yalnızca kahramanımızın dünyayı yıkımdan kurtarabileceği bir dünyayı oyunculara tanıtarak başlıyor.

This Is Çinnnnnnnn!

Tıpkı temel oyunda olduğu gibi, Ku’nun hikayesi, oyuncuların kendi istekleri doğrultusunda tamamlayabilecekleri ayrı görev serilerine bölünmüş durumda. Ayrıca, oyuncuların Ku’nun sağlığını, dayanıklılığını ve silahlarını yükseltmelerine olanak tanıyan harika ödüller sağlayan birçok isteğe bağlı bulmaca ve keşfedilecek alanlar da haritanın dört bir köşesine serpiştirilmiş.

Immortals: Fenyx Rising İncelemeYeni bulmacalar ve mücadeleler temel oyuna benzer bir formülü takip etse de, katı bir şeyle temas kurduklarında kırılan hareketli platformlar olan bulutlar gibi yeni unsurlar da yok değil. Ayrıca Mural Mücadeleleri oyuna yeni bir hava katmış. Harita açık arayla daha küçük ve Ku’nun hikayesi Fenyx’inkinden çok daha kısa olsa da, bu kötü bir şey olarak değerlendirilemez. Genişlemenin uzunluğu fazlasıyla tatmin edici ve hikaye gereksiz yere uzatılmaya çalışılmamış.


İlginizi Çekebilir: Immortals: Fenyx Rising – A New God DLC İnceleme


Myths of the Eastern Realm’ı oynamak için Immortals’ı bitirmiş olmanıza gerek yok. Hikayenin ne kadar keşfetmek istediğinize bağlı olarak yaklaşık beş ila on saat içinde tamamlanabilmesi güzel. Fenyx’ten farklı olarak Ku herhangi bir özelleştirme seçeneği barındırmıyor ve kilidini açmak için çok daha az yükseltmesi var. Neredeyse tüm becerileri erken aşamada kullanılabiliyorsunuz. Temel oyunun esprili tonu Myths of the Eastern Realm’da da kaldığı yerden devam ediyor.

Cennet ve Dünya Arasındaki İnce Çizgi

Myths of the Eastern Realm genişleme paketinin belki de en iyi yanı, biz batılı oyuncuların çoğunun aşina olmadığı bir mitolojiyi ve kültürü bizlere nasıl tasvir ettiği.

Yunan mitolojisi defalarca ele alınmış olsa da bir oyunun, özellikle Sun Wukong veya Journey to the West’e atıfta bulunmadan Çin mitolojisine dalması sevindirici. Tıpkı ana oyunda olduğu gibi, DLC’de de sadece aşina olanların anlayacağı birçok referans var. Aynı zamanda açık dünyamız efsaneleri ve hikayeleri açıklayan ve oyuncuyu daha fazlasını öğrenmeye teşvik eden toplanabilir ögeler ile de dolu.

Bu toplanabilir ögeler sayesinde Çin hakkında daha önce hiç duymadığınız bilgilere erişebilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri. Ku ve diğer karakterlerin aile, bağlılık ve gelenek gibi şeyler hakkında konuşma biçimleri, eski Çin düşüncesine uygun bir şekilde dizayn edilmiş. Eh… Çin stüdyosu Ubisoft Chengdu’nun parmağı var sonuçta işin içinde.

A New God ve yakında çıkacak olan The Lost Gods’ın aksine, Myths of the Eastern Realm temel oyunun formülüne sadık kalıyor. Ve tekerleği yeniden icat etmeye çalışmasa da, Immortals Fenyx Rising, tanıdık unsurları yeni bir ortama yerleştirmenin taze ve heyecan verici oyun deneyimleri yaratabileceğini kanıtladı. Ubisoft’u az çok tanıyan herkes ne demek istediğimi kısa ve net bir şekilde anlamıştır diye düşünüyorum.

Tekerleği Yeniden İcat Etmek

Ubisoft, gelecek aylarda serinin son ücretli hikaye paketini yayınlayacak. Son genişleme The Lost Gods’ta Yunan dünyasına geri dönecek ve yeni karakter Ash ile oynayacaksınız. Göreviniz Yunan dünyasının bozulan dengesini tekrar kurmak. Üçüncü genişlemenin sunacağı yeni ilerleme sistemi sayesinde kendi oyun tarzını oluşturabilecek ve çeşitli parametrelerle deneyler yaparken izometrik bakış açısından aksiyona girebileceksiniz.


İlginizi Çekebilir: It Takes Two İnceleme


Immortals Fenyx Rising 3 Aralık 2020’de PlayStation 5, Xbox Series X, Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC ve Google Stadia için çıkışını gerçekleştirdi. Peki ya siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Immortals: Fenyx Rising beklentilerinizi karşılayan bir oyun muydu? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Immortals Fenyx Rising - Myths of the Eastern Realm DLC

8 Puan

Ubisoft bilindik unsurları yeni bir ortama yerleştirerek taze ve heyecan verici oyun deneyimleri yaratabileceğini bu DLC'de kanıtlıyor.

ARTILAR

  • Hikaye
  • Açık Dünya
  • Yeni Bulmacalar
  • Karakterler
  • Yeni Düşman Tipleri

EKSİLER

  • Yetenek Ağacı Sınırlı
  • Kişiselleştirme Seçeneği Bulunmamakta

Editörün Puanı

  • Editör Puanı 8
Exit mobile version