Immortals: Fenyx Rising İnceleme

Yunan tanrılarının size ihtiyacı var!

Ubisoft‘un merakla beklenen Immortals: Fenyx Rising oyununu mercek altına aldık. Peki yapım bizlere neler sunuyor? Fenyx Rising hangi türe merak duyanları mutlu edecek yapıya sahip? Satın almaya değer mi? İşte tüm detaylarıyla Immortals: Fenyx Rising inceleme yazımız!


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Valhalla İnceleme


Immortals: Fenyx Rising İnceleme

E3 2019’da Ubisoft, “Gods and Monsters” adıyla yeni bir oyun duyurusu gerçekleştirdi. O dönem paylaşılan fragman, oyunun Antik Yunan döneminde geçeceği dışında oyunculara çok az bilgi veriyordu. Eylül 2020’de birden bire oyunun isminde değişikliğe gidildi (Monster Energy ile yaşanan ticari marka anlaşmazlığı nedeniyle) ve Immortals: Fenyx Rising böylelikle yenilenmiş ismiyle doğmuş oldu.

Geliştirilmiş grafikler ve özgürlükçü oynanış stiliyle Fenyx Rising artık daha oturaklı bir tarza sahip.

Tanrıların Gücü Adına!

Şubat 2020’de çıkışını gerçekleştirmesi beklenen yapım ertelenmelerle nihayet 3 Aralık’ta oyuncuların beğenisine sunulacak. Antik Yunan mitolojisine karşı biraz da olsa ilginiz varsa, Immortals: Fenyx Rising sizin için mükemmel bir deneyim vaat ediyor. Zeus ve Prometheus ikilisi tarafından anlatılan hikaye, evren hakkında önemli detayları esprili bir şekilde oyunculara aktarıyor.


İlginizi Çekebilir: Watch Dogs: Legion İnceleme


Bu tarz esprili işleyişe sahip yapımlara karşı pek ilginiz var mı bilemem ancak içerisinde bulunduğumuz şu karanlık dönemler dahilinde Fenyx Rising’in beni fazlasıyla eğlendirmeyi başardığı bir gerçek. Bulmacalar her ne kadar yer yer biraz can sıkıcı olsa da… Hadi ama! Eğleniyoruz burada. Oyuncular, titan Typhon’un eline düşen tanrıları kurtarmak için cesur savaşçı Fenyx’in kontrolünü ele alıyor.

Mitolojinin her yönünden yararlanan Ubisoft, karakterinizi dilediğiniz gibi kişiselleştirmenize de olanak sağlıyor. Kadın ve erkek karakter arasında seçim yapabilir, ses tonunu hoşunuza gidecek yönde tercih edebilir ve tanrı olma yolunda adımlarınızı ufak da olsa atabilirsiniz. Cerberus’tan Minotaur’lara ve hatta Cyclopes’a kadar birçok mitolojik varlıklar sizleri Fenyx Rising’de bekliyor olacak.

Immortals: Fenyx Rising, farklı ama dikkat çekici bir sanat tarzına sahip. Geliştiriciler ve tasarımcılar, Antik Yunan’ın mistisizmini yakalamanın yanı sıra, hızlı tempolu dövüş sistemi ve çevre tasarımlarıyla da profesyonel bir işçilik ortaya koymuşlar. Ses tasarımı için de aynı şey söylenebilir: Besteciler Immortals’da kullanılan müziklerle ayrı bir mitolojik duyguyu içimize işlemeyi başarıyor.

Bu oyunu The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild ile karşılaştırmamak zor. Bunu kopyacılık olarak ele almak zorunda mıyız? Hayır! Zelda’nın açık dünya macera oyun türü için yaptığı şey göz ardı edilemez ama Immortals’ın arkasındaki ekip her yönüyle bu zenginliği kucaklayarak ve harmanlayarak oyunculara farklı bir deneyim sunuyor.


İlginizi Çekebilir: Watch Dogs: Legion Türkçe Platin Kupa Rehberi!


Kendinizi bu geniş dünyada koşarken, zıplarken, tırmanırken, yüzerken, süzülürken ve hatta binek sürerken bulacaksınız. Tıpkı The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild oyununda olduğu gibi dayanıklılık barı, oyuncuların belirli aktiviteleri ne kadar süreyle gerçekleştirebileceğini belirliyor. Dayanıklılık barınızı üreteceğiniz iksirler ile yenileme şansınız da var.

Gök Gürültüsünü Duydun Mu Fenyx?

Malzemeler genellikle açık dünyada yer alan bitkilerden ve sandıklardan bulunabiliyor. Bu noktada herhangi bir zorluk yaşamayacağınızın garantisini vermek isterim. Immortals: Fenyx Rising savaş sistemi konusunda istisna uygulayan bir oyun değil. Kılıçlar, baltalar ve yaylar düşmanları alt etmek için emrinizde, ancak çok daha yıkıcı hasar sağlamak için kilidi açılıp donatılabilen özel beceriler de sizleri bekliyor. Evet, tanrısal güçlerden bahsediyorum!

Silahlardan zırha ve hatta kanatlarınıza, bineğinize kadar kullandığınız her şey yükseltilebilir. Peki ya bu oyunun hiç mi dezavantajı yok? Hikaye, olması gerekenden biraz kısa geldi bana. Kişisel olarak 25 saatlik oyun deneyimimle hikayeyi sonlandırdım. Toplamda dört tanrıyı acımasız Typhon’un elinden kurtarmaya ve bu tanrıların bulmacalarla dolu zindanlarını çözümlemeye çalışıyoruz.

Buna ek olarak Fenyx’le ilk birkaç saat içinde önemli yeteneklerin çoğuna erişim sağladığınızdan ötürü, geriye kalan seviyeli yetenekler beni pek heyecanlandırmadı, heyecanlandıramadı. Son olarak yan aktivitelerin oyunun ana odak noktası olması biraz garip. Hikaye görevlerine ek kurtardığınız tanrıların özel görev zincirleri açılmakta. Bu görevler ana hikaye görevlerine nazaran daha eğlenceli aktivitelere sahip.


İlginizi Çekebilir: Call Of Duty: Black Ops Cold War İnceleme


Savaş sistemi, Odyssey oynayan kişilere özellikle yabancı gelmeyecek. Fenyx Rising bu sistemi daha kapsamlı hale getiriyor. Hava savunması, sizi sayısız komboya iten hava saldırıları ve kalabalıkla savaşmaya uygun daha geniş saldırı menzilleri bu özelliklerden sadece birkaçı. Ubisoft Quebec, Odyssey’in sınırlarını Immortals Fenyx Rising için makul bir miktarda genişletmiş ve bu da yapımı kesinlikle daha güçlü bir oyun haline getiriyor.

İncelememizin başında bulmacaları yer yer sıkıcı bulduğumu belirtmiştim. Bulmacalar şaşırtıcı derecede birbirinden benzersizler. Bu noktada beni sıkan tek şey bulmacaların oyunun temposunu kesmemesi gereken noktalara da yerleştirilmiş olması. Oyun süresini uzatmak adına bu yolun tercih edilmiş olabileceği düşüncesindeyim. Sık sık blokları belirli noktalara taşıyacak, meşalelere veya hedeflere ok atacak ve ortamlarda toplar yuvarlayacaksınız.

Hayır! Kim Dedi Kılıcım Orijinal Değil Diye?

Fenyx Rising, oyuncuları açık dünyada yer alan hazine kutuları dışında da ödüllendirmekte eli bol bir sisteme sahip. Bulmacaları çözerek yeni tanrısal güçlere kavuşabilir veya çeşitli düşman gruplarını ortadan kaldırarak gücünüze güç katabilirsiniz. Ubisoft, harika bir tema ve benzersiz bir sunum ile potansiyeli olan bir seriyi bizlere kazandırmış oldu. Immortals: Fenyx Rising, kesinlikle görmezden gelmek istemeyeceğiniz bir oyun.

Ubisoft, gelecek aylarda üç ücretli hikaye paketi ile evreni genişletmeyi planlıyor. A New God adlı ilk genişlemede ana oyundaki olaylar sonrasında Olympos’a çıkarak zorlu görevleri tamamlayıp kendinizin ve Yunan panteonun kaderini değiştirecek sınavlardan geçeceksiniz. İkinci genişleme Myths of the Eastern Realm’de Yunan dünyasından ayrılıp yeni karakter Ku’nun rolünü üstlenerek Çin mitolojisini keşfe çıkacaksınız.

Son genişleme The Lost Gods’ta Yunan dünyasına geri dönecek ve yeni karakter Ash ile oynayacaksınız. Göreviniz Yunan dünyasının bozulan dengesini tekrar kurmak. Üçüncü genişlemenin sunacağı yeni ilerleme sistemi sayesinde kendi oyun tarzını oluşturabilecek ve çeşitli parametrelerle deneyler yaparken izometrik bakış açısından aksiyona girebileceksiniz.


Immortals Fenyx Rising 3 Aralık 2020’de PlayStation 5, Xbox Series X, Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC ve Google Stadia için çıkışını gerçekleştirmiş olacak. Peki ya siz Immortals Fenyx Rising inceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyun için heyecanlı mısınız? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen sevgili Turuncu Levye takipçileri.

İnceleme

Immortals: Fenyx Rising

9 Puan

Immortals: Fenyx Rising bizlere neler sunuyor? Hangi türe merak duyanları mutlu edecek yapıya sahip? Satın almaya değer mi?

ARTILAR

  • Dövüş Sistemi
  • Açık Dünya
  • Kişiselleştirme
  • Grafikler
  • Bulmacalar
  • Müzikler

EKSİLER

  • Hikaye Biraz Daha Uzun Olabilirdi
  • Yükleme Süreleri

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 9
Exit mobile version