Immortals: Fenyx Rising – A New God DLC İnceleme

Olimpos ayaklarımızın altında!

Ubisoft Quebec tarafından geliştirilen Immortals: Fenyx Rising 2020’nin sonlarına doğru çıkışını gerçekleştirdi. Bizlerden de geçer not olan yapım yeni genişleme paketi (DLC) A New God ile oyuncuları Olimpos’a davet ediyor. Peki A New God ana oyuna ek olarak ne gibi detayları içerisinde barındırıyor? Sezon Kartı satın alınmalı mı? Gelecekte çıkacak diğer genişleme paketleri bizlere neler vaat ediyor? Immortals: Fenyx Rising – A New God DLC inceleme yazımızla karşınızdayız.


İlginizi Çekebilir: Immortals: Fenyx Rising İnceleme


Immortals: Fenyx Rising – A New God İnceleme

Immortals Fenyx Rising’in ilk büyük DLC’si A New God, Ubisoft’un açık dünya şablonunu kısa süreliğine de olsa kenara bırakıyor. Olimpos tanrılarının yanında yer almanız için A New God genişleme paketinde bir dizi bulmacaları çözmeniz gerekmekte. Immortals’ın en sevdiğim yönü içerisinde barındırdığı ilginç bulmacalarıydı, bu yüzden bu DLC bazı yönlerden tam olarak istediğim şeyi bana sunuyordu.

Ne yazık ki pratikte pek işe yaramıyormuş. Bazı zekice fikirler sunsa da, bu fikirlerin uygulanma şekli, zekice olduğu kadar ıstırap verici derecede tutarsız da olabiliyor. Neyse ki bu oyunun geneline yedirilmiş derecede abartılı değil.

A New God, Fenyx Rising’in ana hikayesinin sonrasını ele alıyor. Bu nedenle ana oyunu bitirmemiş olanlar henüz bu hikayeye katılmak istemeyebilir ancak DLC’nin hikayeye aman aman bir katkısının olmadığını da belirtmeden geçmek istemem. A New God hakkında söyleyebileceğimiz şey, Fenyx’in Altın Ada’dan Olimpos’un gökyüzündeki krallığına gitmesini ele alması.

A New God 1

Oyunda yer alan bulmacalar fazlasıyla uzun ve hassaslık, geriye dönük izleme gerektirebiliyor. Ve evet, kesinlikle hataya yer yok. Yapacağınız tek bir yanlış girişim tüm bulmacayı bozabilir ve emeklerinizin çöpe gitmesine neden olup yeniden başlamanızı gerektirebilir. Sabırsız bir oyuncuysanız A New God genişlemesinden uzak durmanız gerektiğini şimdiye kadar anlamış olduğunuzu düşünüyorum.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Valhalla İnceleme


Başarıya Giden Yolda Yeni Güçler

Genişleme yeni yetenekleri de beraberinde getiriyor. Ares’in Gazabı ile daha yüksek noktalara erişebilmek, Athena’nın Kalkan Saldırısı ile lazerlerden ve lazer duvarlardan kaçınmak veya Hephaestus’un Çekiciyle uzak mesafelerde yer alan nesneleri vurmak bunlardan sadece birkaçı. Bulmacalar yapacağınız yeni kombinasyonlar ile kolayca aşılabilir. Peki ya bulmacaları bu kadar sinir bozucu yapan etken nedir? Oyunun sizi hiç bir şekilde yönlendirmemesi…

Bir noktada bu yeteneklerin hepsini kullanmanız ve ustalaşmayı öğrenmeniz gerekecek ki bu hoş bir dokunuş. A New God, ana oyunun belirli unsurlarını vurgularken, bazılarını da talihsiz bir derecede yok sayıyor. Altın Ada’yı keşfetmek, zorlu karşılaşmalarla yüzleşmek, yan görevler yapmak bunlara örnek olarak gösterilebilir. A New God keşfi çok önemsenmiyor. Evet, görülecek yeni bir açık dünya var, ancak keşfetmek bunun temelini oluşturmuyor.

Ölümsüzlerin göz kamaştırıcı mizahı yerli yerinde. Tanrılarımızın gelişen olaylara esprili yaklaşımı oyuncuyu keyiflendiriyor. Özellikle Afrodit’in bölümlerinde tanrıçamızın sürekli sıkıldım lafları bana beceriksiz hissettirmeyi başardı. Sen bana salak mı demek istiyorsun sevgili Ubisoft?

Burası Mars Değil! Olimpos…

Manyetik ışınlar, portallar, dayanıklılığı anında dolduran küreler ve kendi heykelinizle yer değiştirme yeteneği gibi bazı yeni araçlar bulmacaları çeşitli kılıyor. Bu ögeler, halihazırda sahip olduğunuz yeteneklerin üzerine inşa edilmekte ve bunları aynı bulmacada bir araya getirmek, beyin jimnastiği yapmak konusunda aktif bir rol üstleniyor.

Kavramsal olarak zekice ve uygulaması eğlenceli bir işçilik ortaya koymuş Quebec, ancak her bir aracın genel amacını belirledikten sonra, bu bulmacalar beni rahat bölgemin dışına pek itemedi. İlk saatin ardından o kadar sık ​​sıkışıp kalmadım, ama aynı zamanda kendimi bir dahi gibi de hissettirmedi. Bu noktada sizi asıl zorlayan etken haritanın karmaşıklığı. Fizik tabanlı bulmacalar fazlasıyla sinir bozucu. Akıldan çok şansa ihtiyaç duyduğunuz bu bulmacalar yersiz bir şekilde oyun sürenizi uzatıyor.

Ubisoft’un fizik konusunda hantal bir altyapıya sahip olduğu bilinen bir gerçek. Metal bir topu belirli bir yuvaya yerleştirmek için peşinden defalarca koşarak doğru açıyı bulmaya çalıştığım anlar aklıma geliyor… Neden? Tanrıyım ben tanrı! Zamanında sizi Typhon’dan kurtardım. Hu huuuu!? Biraz kolaylık sağlasanız?


İlginizi Çekebilir: Watch Dogs: Legion İnceleme


Bir bulmacayı çözdükten sonra bu çözümü uygulamaya koymak bazen çok uzun sürebiliyor maalesef.

Burada Şiddete Yer Yok

Bulmacalardan birkaçı, canavar dalgaları arasında savaşmayı da içermekte, ancak bunlar büyük ölçüde gereksiz ve süre uzatmaya tabanlı olduğunu belirtmek isterim. Olimpos’ta iksirler hile olarak kabul edilir, bu yüzden onları doldurup kaba kuvvet dövüşler gerçekleştiremezsiniz. Elimdeki yeni yetenekleri göz önünde bulundurursak, çoğu dövüşte bu yetenekleri adil bir şekilde deneyimleyememek biraz hayal kırıklığı yarattı.

A New God’daki yapı ve yeni fikirler ümit verici. Fizik ve keşfetmeyle ilgili sık sık hayal kırıklığına uğramama rağmen, tüm bu bulmacaları deneyimlerken çoğunlukla keyif aldım. Eğer ana oyunda yer alan bulmacalar ilginizi çektiyse ve daha fazlasına hayır demezseniz A New God sizlere eğlenceli anlar sunmak konusunda güçlü bir paket içeriği vaat ediyor.

Ubisoft, gelecek aylarda iki ücretli hikaye paketi daha yayınlayacak. A New God ilkiydi. İkinci genişleme Myths of the Eastern Realm’de Yunan dünyasından ayrılıp yeni karakter Ku’nun rolünü üstlenerek Çin mitolojisini keşfe çıkacaksınız. Son genişleme The Lost Gods’ta Yunan dünyasına geri dönecek ve yeni karakter Ash ile oynayacaksınız.


İlginizi Çekebilir: The Medium İnceleme


Göreviniz Yunan dünyasının bozulan dengesini tekrar kurmak. Üçüncü genişlemenin sunacağı yeni ilerleme sistemi sayesinde kendi oyun tarzını oluşturabilecek ve çeşitli parametrelerle deneyler yaparken izometrik bakış açısından aksiyona girebileceksiniz. Immortals Fenyx Rising 3 Aralık 2020’de PlayStation 5, Xbox Series X, Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC ve Google Stadia için çıkışını gerçekleştirdi.


Peki ya siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Immortals: Fenyx Rising beklentilerinizi karşılayan bir oyun muydu? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Immortals: Fenyx Rising - A New God DLC

7 Puan

A New God ana oyunu ek olarak ne gibi detayları içerisinde barındırıyor? Sezon Kartı satın alınmalı mı?

ARTILAR

  • Yeni Yetenekler
  • Zorlayıcı Bulmacalar

EKSİLER

  • Fizik Tabanlı Bulmacalar Sinir Bozucu
  • Olimpos İlgi Çekici Değil

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 7

Immortals: Fenyx Rising - A New God DLC Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺109
Exit mobile version