İlk The Callisto Protocol Güncellemesi Yayınlandı

İyileşme yönünde ilk adım geldi...

İlk The Callisto Protocol güncellemesi yayınlandı. İyileşme yönünde atılan ilk adım ile şikayet edilen sorunların ilki çözülmüş olacak. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: The Callisto Protocol İnceleme Puanları


Striking Distance Studios tarafından geliştirilmiş ve Krafton tarafından da yayınlanmış olan The Callisto Protocol, dün itibarıyla bizlerle buluşmuştu. Ancak bu buluşma, pek de beklendiği kadar iyi sonuçlanmamıştı. Yaşanan ciddi teknik sıkıntılar ve optimizasyon ile bağlantılı performans sorunları ile PC versiyonu neredeyse oynanamaz haldeydi. Öyle ki RTX 3080 ekran kartlarında dahil kasılmaların olduğunu dile getiren kullanıcılar dahi olmuştu.

Steam mağazasındaki kullanıcı incelemelerinin ilk etapta çoğunlukla olumsuz olması ve üstüne ek olarak Güney Kore menşeli yayıncının da Kore Borsası üzerinde % 8.4 değer kaybetmesinin ardından, Striking Distance Studios tarafından beklenen hamle geldi.

The Callisto Protocol Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan stüdyo, PC kullanıcılarının yaşadıkları sorunlardan haberdar olduklarını ve performansı iyileştirecek bir güncellemenin kısa bir süre sonra yayınlanacağı konusunda bilgilendirme yapmışlardı. İşte o güncelleme de kısa bir süre önce yayınlandı.

the-callisto-protocol-sistem-gereksinimleri-neler-15001878_1928_amp

İlk The Callisto Protocol Güncellemesi İndirilmeye Hazır

467 MB boyutundaki güncelleme, yapılan geri dönüşlerde bahsedilen Unreal Engine 4’ün gölgelendirme derlemesi takılmalarını bütünüyle çözüyor. Oyuna başladığınız zaman, gölgelendirmeleri derlemeye başlıyor. İşlem tamamlanana kadar ara sahnelerde titremeler yaşanıyor.

Ne var ki seyahat ve köşeleri dönerken yaşanan takılma sorunları henüz çözülmüş değil. Her ne kadar daha takılmaların daha az yaşanacağı söylenebilse de, optimizasyon sorunlarının devam etmesi ile bilhassa ışın izleme açık iken henüz işlemciler ve ekran kartı işlemcilerinden tam anlamıyla istifade edilemiyor.

Son olarak, Striking Distance Studios tarafından yapılan açıklama ile yeni güncelleme hazırlıklarının devam ediliyor. Umuyoruz ki The Callisto Protocol, olabilecek en kısa sürede düzelsin ve Jacob Lee ile Black Iron Prison içindeki korku dolu maceramıza rahat bir şekilde dalalım. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version