İlk Far Cry’ın Kaynak Kodları Sızdırıldı

Mod üreticilerinin eline geçti bile...

İlk Far Cry‘ın kaynak kodları, çıkışının üzerinden geçen on dokuz yılın ardından sızdırıldı. Fransız yayıncı açısından olmasa da, biz oyuncular açısından güzel bir gelişme sayılır. Gelecekte içerik ve teknik anlamında yenilikler görebiliriz.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft Connect Büyük Revizyon Geçiriyor


Crytek tarafından geliştirilmiş olan orijinal Far Cry, Ubisoft yayıncılığında 2004 yılında satışa sunulmuştu. Türe damgasını vuran oyunlardan birisi olup, emekli Birleşik Devletler Ordusu Özel Kuvvetler askeri Jack Carver’ın hikayesini anlatıyor.

Botu paralı askerler tarafından vurulduktan sonra kayıplara karışan gazeteci Valerie Constantine’i aramakta olan karakterimiz, gizemli bir takımadada mahsur kalıyor ve olaylar da bu noktadan sonra gelişmeye başlıyor.

mxDFKWip4BdBEL9N9DWKEP-1200-80

İlk Far Cry’ın Kaynak Kodları Artık İnternette

Çıkışının üzerinden on dokuz yıl geçmiş olan oyunun 1.34 versiyonunun kaynak kodları sürpriz bir şekilde sızdırıldı ve Archive.org adı altındaki dosya aktarım sitesine yüklendi. Haziran ayının sonlarına doğru yüklenmiş iken, tahmin edebileceğiniz üzere mod üreticileri de bu kodları bilgisayarlarına indirmiş durumdalar.

Bu durum elbette Ubisoft açısından kötü bir gelişme olsa da, kodları bilgisayarlarına indirmiş olan mod üreticileri ve oyuncular olarak bizim açımızdan son derece olumlu bir gelişme diyebiliriz. Öyle ki bir süre sonra yüksek kalitede görsellik ve kaplamalara ek olarak, bir ihtimal DOOM (1993) ve Quake oyunlarında olduğu gibi RTX ve Path Tracing modu gibi güzel gelişmeler ile karşılaşabiliriz.

Exit mobile version