Hyenas İptal Edildi! Peki Neden?

Niha sürüme ulaşamadan iptal olan bir oyun daha...

Hyenas İptal Edildi! Peki Neden

Daha çok Total War serisi ile tanıdığımız Creative Assembly tarafından geliştirilmekte olan Hyenas iptal edildi. Peki SEGA bu kararı neden aldı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Angry Birds Geliştiricisi SEGA Bünyesine Katıldı


SEGA Resmen Duyurdu: Hyenas İptal Edildi

Uzay temalı ücretsiz çok oyunculu oyun, geçtiğimiz yılın Haziran ayında duyurulmuştu. Bu yılın Nisan ayına kadar dört alfa testinin düzenlendiği Hyenas, PC (Epic Games Store ve Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için geliştiriliyordu. Henüz bir çıkış tarihi belirlenememiş iken, SEGA tarafından alınan karar ile Hyenas iptal edildi.

Japonya menşeli oyun devi, Avrupa bölgesinde daha az kazanç sağladığı ve bu bağlamda da portföyünü tekrardan gözden geçirmen durumunda kaldığını söyledi. Netice olarak, Hyenas ve geliştirilme aşamasında olup da henüz duyurulmamış birkaç proje için iptal kararı alınmış.

Dünyanın yok olması ile zenginlerin Mars üzerinde koloni kurduğu ve insanlıktan geriye kalanların ise The Taint adı verilen harabe bir gezegende zorlu bir yaşam sürmeye devam ettiği bir hikayeye dayanıyor, Hyenas. Ayakta kalmayı başaranlar yaşam savaşı verirken, milyarderler ise nostaljik rüyalarını tamamlamak amacındalar.

Biz ise oyuna adını veren Hyenas (Sırtlanlar) olarak rolünde olacağız. Dünyadan kurtarılmış olan eserler fahiş fiyatlara satılırken, bir grup yetenekli hırsız olarak içeri sızacak, en iyi eşyaların tamamını çalacak ve sonrasında da arazi olacağız. Elbette bu yolda zorlu rakipler ile karşılaşacağız.

Daha çok uzayda geçen PAYDAY olarak düşünebileceğimiz oyunda, dünyadan kurtarılmış olduğu söylenen eserlerin arasında Sonic The Hedgehog figürü gibi pek çok lisanslı objenin olduğunu da söyleyelim. Hatta karakterlerin arasında mavi kirpi tasarımlı kostüm giyenler bile olacaktı.

Exit mobile version