Horizon: Zero Dawn, PlayStation 5 için Yenileniyor Olabilir

Resmi duyuru yakın olabilirmiş...

Horizon Zero Dawn, PlayStation 5 için Yenileniyor Olabilir

Anlaşılan o ki, Sony Interactive Entertainment cephesinde yeni bir dönem başlıyor. The Last of Us oyunun büyük ölçüde görsel açıdan yenilenmiş bir versiyonu olan The Last of Us Part 1, geçtiğimiz ayın başlarında satışa sunulmuştu. Görünüşe göre böylesi bir yenileme de Horizon: Zero Dawn için geliyor. 2017 yılında çıkan oyunun PlayStation 5 versiyonu da gündeme geldi. Ayrıca çevrimiçi çok oyunculu bir oyun da geliştiriliyormuş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Horizon: Forbidden West için DLC Yayınlanabilir


Horizon: Zero Dawn, PlayStation 5 Versiyonuyla Geri Dönebilir

Çeşitli kaynaklar tarafından MP1st ve VGC sitelerine aktarılan bilgilerde, bahsi geçenin oyunun sıfırdan geliştirilmesi olup olmadığı belirtilmez iken, iyileştirilmiş ışıklandırma, revizyondan geçirilmiş kaplamalar ve daha iyi animasyonlar içerecekmiş. Ayrıca karakter modellemeleri de Horizon: Forbidden West seviyesine çıkartılacakmış.

Bunların dışında, devam oyunundaki erişilebilirlik seçeneklerinin, farklı grafik modlarının da getirilmesi gündemdeymiş. Hatırlayacağınız üzere Horizon: Forbidden West, Performans ve Kalite olmak üzere iki farklı modun yanı sıra, VRR desteğinden faydalanılabilmesi için kare hızı kilidi de kaldırılmıştı. Bunun yenilenmiş Horizon: Zero Dawn için de geçerli olacağı söylenenler arasında.

Oynanış bakımından ise ikinci oyun ile gelen iyileştirmeler sunulacağı belirtilir iken, kanatlı binekler ve planör gibi yeniliklerin aktarılıp aktarılmayacağı ise merak konusu. Ne var ki devam oyununun hikayesi ile bağlantılı olmalarında dolayı orijinal oyunun yenilenmiş versiyonunda görmemiz pek olası değil gibi.

Bildiğiniz gibi ilk oyun, geçtiğimiz yıl içerisinde PlayStation 5 güncellemesi almıştı. Her ne kadar DualSense desteği olmasa da, 2160p çözünürlükte 60 FPS akıcılığında oynayabilmek mümkün oluyor. PC versiyonu ise, çizim mesafesi, daha yüksek kare hızları, 21:9 gibi geniş ekran desteği ve çok daha fazlasını sunuyor. Ancak karakter modellemeleri ve kaplamalar anlamında herhangi bir görsel yenilik olduğunu söyleyemeyiz.

Her ne kadar ilk kez oynayacaklar için yenilenmiş bir Horizon: Zero Dawn gayet ideal olsa da, 2017 yılında çıkmış olan bir oyun için böylesi bir çabanın ne derece yerinde olacağı da merak konusu. Elbette henüz resmiyet kazanmış bir durum yok, ama ateş olmayan yerden dumanın çıkmayacağını da biliyoruz. Dusk Golem (AestheticGamer) ile duyurunun yakın olabileceğine işaret ediyor.

Öte yandan, PlayStation çatısı altında PC ve PlayStation 5 için çevrimiçi çok oyunculu bir Horizon da geliştirilme aşamasındaymış. İki farklı kaynak tarafından onaylanan bu projenin kooperatif desteği sunacağı ve özelleştirmenin iki farklı kabileyi kapsayacakmış.

Exit mobile version