Horizon Zero Dawn PC Çıkış Tarihi Duyuruldu!

Horizon Zero Dawn PC çıkış tarihi en sonunda açıklandı!

Sony Interactive Entertainment’tan Hermen Hulst (Genel Başkan), PlayStation 4‘e özel olan Horizon Zero Dawn ‘ın PC versiyonunu duyurdu. Bu yaz sadece Steam üzerinden çıkışını gerçekleştirecek oyun, Complete Edition adı altından içerisinde The Frozen Wilds genişleme paketini de içerecek. Ayrıca yapılan yeni açıklama ile Horizon Zero Dawn PC çıkış tarihi de belli oldu.


İlginizi Çekebilir: Özel Oyun Geleneği Sonlanıyor Mu?


Horizon Zero Dawn PC çıkış tarihi belli oldu

PlayStation 4’e özel olarak geliştirilen Horizon Zero Dawn için beklenen açıklamalardan bir tanesi yapıldı: Oyunun geliştiricisi Guerrilla Games, Horizon: Zero Dawn çıkış tarihi duyurusunu gerçekleştirdi.

Gönderilen basın bülteninde oyunun 7 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla Steam ve Epic Games Store üzerinden yayınlanacağı belirtildi.

Yüksek çözünürlük desteği bulunacak olan PC versiyonunun, oyuncuları sevindirecek bir başka özelliği ise FPS değerinin kitli olmayacak olmasıydı. Kısaca oyun, güçlü bilgisayarlarda daha yüksek FPS değerlerinde oynanabilir hale geldi.

Paketin satış fiyatı 50 dolar olarak belirlenirken, paketin içeriği şöyle sıralandı: Carja Storm Ranger Kıyafet ve Carja Mighty Bow, Carja Trader Paketi, Banuk Trailblazer Kıyafet ve Banuk Culling Bow, Banuk Traveler Paketi, Nora Keeper Paketi ve dijital bir sanat kitabı.


Horizon: Zero Dawn Steam sayfası


Horizon Zero Dawn sistem gereksinimleri

MİNİMUM:

    • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
    • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bits
    • İşlemci: Intel Core i5-2500K@3.3GHz or AMD FX 6300@3.5GHz
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) or AMD Radeon R9 290 (4GB)
    • DirectX: Sürüm 12
    • Depolama: 100 GB kullanılabilir alan

ÖNERİLEN:

    • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
    • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bits
    • İşlemci: Intel Core i7-4770K@3.5GHz or Ryzen 5 1500X@3.5GHz
    • Bellek: 16 GB RAM
    • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) or AMD Radeon RX 580 (8GB)
    • DirectX: Sürüm 12
    • Depolama: 100 GB kullanılabilir alan

Horizon Zero Dawn PC İçin Bu Yaz Geliyor

Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment’ın yayıncılığını yaptığı Horizon Zero Dawn, bu yaz Steam üzerinden PC oyuncularının beğenisine sunulacak.

Konu hakkında sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Hulst: ”HZD bu yaz PC için çıkacağını duyurmaktan mutluluk duyarım. Guerrilla Games’ten stüdyo yönetmenleri Michiel van der Leeuw, JB van Beek ve Angie Smets PC versiyonu hakkında yakında sizlere daha fazla bilgi paylaşımı yapacak.” dedi.

Peki HZD’in PC’ye geliyor olması diğer oyunlarında gelecek olması mı demek oluyor?

Yapılan açıklamaya göre bu sadece bir reklam çalışmasından ibaret. ”PlayStation’ı nasıl daha fazla kişiye tanıtacağımız ve insanların PlayStation’da neler kaçırdığını göstermemiz açısından bazı yeni fikirlere açık olmamızın önemli olduğunu düşünüyorum.” diyen Hust, özel oyunlar geleneğinin korunacağı sinyallerini böylelikle vermiş oldu.

Oyun Hakkında: Doğanın unutulmuş bir medeniyetin harabelerini ele geçirdiği yemyeşil bir post apokaliptik bir dünyada insanlığın direnişi ilkel avcı kabilelerinde devam etmektedir. Yeni yabani hayatta egemenliği, bilinmeyen bir kökene sahip korkusuz mekanik canavarlar olan Makineler tarafından gasp edilmiştir.

Kadim geçmişin kalıntıları arasında kaderini keşfetmeye çalışmak için bir arayışa çıkan genç avcı Aloy’u kontrolümüze alıyoruz oyunda. Doğduğu günden itibaren kendi kabilesi tarafından dışlanmış olan Aloy, Makineleri avlamak, rakip kabilelere karşı savunmak ve affetmez yabani hayatta sağ kalmak için çevikliğini, kurnazlığını ve ölümcül nişan alma yeteneğini kullanmayı öğrenmiş cesur bir kadındır.

Makineler bu dünyaya nasıl egemen oldu ve önceki medeniyete ne oldu? Yanıtlar Aloy’un ve insanlığın kaderini belirleyebilir. Peki ya siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version