Horizon MMO Oyunu Geliştiriliyormuş

Tanıdık bir stüdyo tarafından geliştiriliyormuş...

Horizon MMO oyunu için kollar sıvanmış olabilir. Şimdilik resmi bir açıklama olmasa da, MTN sitesi tarafından aktarılan detaylar bir hayli ilginç görünüyor.


İlginizi Çekebilir: Horizon Forbidden West’in PC Versiyonu Sızmış Olabilir


Ekim ayı içerisinde sizlerle paylaştığımız haberimizde, Horizon için çevrimiçi çok oyunculu bir oyunun geliştirilme aşamasında olduğuna dair bilgiler aktarmıştık. İki farklı kaynak tarafından onaylanan bu projenin, kooperatif desteği sunacağı ve özelleştirmenin iki farklı kabileyi kapsayacağı da söylenmişti.

Yaşanan yeni gelişmeye göre, Japon teknoloji devinin canlı servis oyunlar için harekete geçmesinin bir parçası olarak Horizon için MMO türünde bir oyun geliştiriliyor.

horizon-mmo

Horizon MMO Oyunu Mu Geliyor?

MTN sitesinin aktardığı bilgiye göre, projenin başında Guild Wars ve Lineage ile tanıdığımız NCSoft var. Stüdyonun halihazırda Project H kod adlı bir oyun üzerinde çalıştığı söylenmiş. İlginç olan kısım ise bunun sonrasında geliyor. Öyle ki raporda yer alan detaya göre, Güney Kore menşeli stüdyonun dahili geliştirme ekibi Guerrilla Games tarafından yaratılmış olan Horizon fikri mülkiyeti için yeni bir oyun geliştiriyormuş.

Stüdyonun küresel iletişim ofisi tarafından konuya ilişkin olarak şu aşamada net bir bilgi verilemediği için, Sony Interactive Entertainment tarafından yapılacak olan nihai açıklamayı beklemek daha doğru olacaktır.

Öte yandan hem NCSoft stüdyosuna hem de Sony Interactive Entertainment şirketine yakın olan bir kaynak tarafından MTN sitesine aktarılan bir başka bilgiye bakılırsa, iki şirketin birden fazla oyun için anlaşma yaptığı da söylenmiş. Diğer bir deyişle, Horizon markasından birden fazla oyun görebiliriz gibi.

Son olarak, Ekim ayı içerisindeki haberimizde yeniden yapım Horizon: Zero Dawn oyunuyla da ilgili söylentiler vardı. PlayStation 5 için geliştirilmekte olduğu söylenen oyunda, iyileştirilmiş ışıklandırma, revizyondan geçirilmiş kaplamalar ve daha iyi animasyonlar içerecekmiş. Ayrıca karakter modellemeleri de Horizon: Forbidden West seviyesine çıkartılacakmış.

Bunların dışında, devam oyunundaki erişilebilirlik seçeneklerinin, farklı grafik modlarının da getirilmesi gündemdeymiş. Hatırlayacağınız üzere Horizon: Forbidden West, Performans ve Kalite olmak üzere iki farklı modun yanı sıra, VRR desteğinden faydalanılabilmesi için kare hızı kilidi de kaldırılmıştı. Bunun yenilenmiş Horizon: Zero Dawn için de geçerli olacağı söylenenler arasında.

Exit mobile version