Horizon Forbidden West Yükleme Ekranı Bulundurmayacak

Horizon Forbidden West yükleme ekranı ve daha başka detaylar hakkında açıklamalar geldi.

Horizon Forbidden West yükleme ekranı

Guerrilla Games tarafından yapılan açıklama ile Horizon Forbidden West yükleme ekranı barındırmayacak bilgisi gün yüzüne çıktı. Serinin yeni oyununu geliştiren Guerrilla, PS5’in yeni SSD’sini anlatmak için yükleme ekranları üzerinden bilgiler verdi.

Geçtiğimiz aylarda yaptığı online toplantı ile PS5 teknik özellikleri bilgilerini paylaşan Sony, konsolun SSD’si üzerinde çokça durmuştu. Konsola özel olarak tasarlanan depolama biriminin, piyasada olan birçok SSD’den hızlı olduğu aktarılmıştı.

Aslında PS5’te kullanılan SSD’den daha iyi yazma hızlarına sahip olan birimler, her yerde bulunabiliyordu. Buna rağmen, bilgisayarlar için hazırlanan diskler, çeşitli başka görevleri de yerine getirmek üzere tasarlandıkları için performans kayıpları yaşıyorlardı. Daha doğrusu bilgisayarda işletim sistem, farklı tarz bilgiler işleyen programlar, oyunlar vb. farklı görevleri yerine getiren SSD’ler, farklı performanslar gösteriyorlardı.


İlginizi çekebilir: PS5 sunumunda gösterilen bütün oyunlar


PS5 üzerinde kullanılan kullanılan SSD ise direkt oyunlara yönelik hazırlandığı için rakiplerine göre çok daha iyi performanslar gösterebiliyordu. Keza yapılan ilk testler, Sony’nin aktardığı bilgilerin gayet doğru olduğunu gösteriyordu. Hatta Linus Tech Tips isimli YouTube kanalı, PS5’ten daha hızlı SSD’ler olduğu iddiasıyla ortaya çıkmış, daha sonra özür dilemek durumunda kalmıştı. 11 milyon aboneli kanal, kendilerine gelen bilgileri karşılaştırdıklarında, PS5’in depolama biriminin daha hızlı olduğunu gördüklerini söylemişler ve takipçilerinden özür dilemişlerdi.

Horizon Forbidden West yükleme ekranı olacak mı?

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Horizon Forbidden West yönetmeni Mathijs de Jonge, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “PS5’in SSD’si ile neredeyse hiç yükleme ekranı kalmayacak.”

de Jonge, yeni SSD’si ile birlikte oyuna bir kere girdikten sonra yükleme ekranına gerek kalmadan açık dünyada istenildiği gibi dolaşılabileceğini aktardı. Haritaların yüklenmesinin çok hızlanacağını dile getiren yönetmen, fast travel ve checkpoint’e dönme işlemlerinin de saniyelere indiğini söyledi.

Oyunun yönetmenine göre artık açık dünya oyunlarında sadece girerken yükleme yapılması yetecek. Oyun içinde fast travel ile harita içinde bir yerden bir yere gidildiğinde ya da ölünce tekrar başlamamız gerektiğinde yükleme ekranları yine karşımıza çıkacak. Fakat yükleme ekranları PS4’te olduğu kadar uzun sürmeyecek ve saniyeler içinde tekrar aksiyona dönülebilecek.

Guerrilla Games’ten önce birçok farklı şirket bu konuda açıklama yapmıştı. Capcom, Resident Evil Village’de yükleme ekranı olmayacağını belirtmişti. NBA 2K21’de yükleme ekranlarının “dramatik şekilde azaldığı” söylenirken, Ratchet & Clank: Rift Apart da ise yüklemelerin “ansızın” olacağı söylenmişti.

Exit mobile version