Horizon: Forbidden West Devam Oyunu Geliştiriliyor

Aloy hanıma dinleme fırsatı yok...

Horizon: Forbidden West devam oyunu, Guerrilla tarafından yapılan yeni paylaşım ile teyit edildi. Şimdilik herhangi bir detay verilmemiş olsa da, geliştirilme aşamasında olduğunu öğrenmiş olduk. Aloy ile yeni bir macera için hazır mıyız?


İlginizi Çekebilir: Horizon Forbidden West: Burning Shores Çıkış Fragmanı


2017 yılında çıkan ve makinelerin istila ettiği bir dünyada geçen Horizon: Zero Dawn için geliştirilen devam oyunu, geçtiğimiz yılın Şubat ayında satışa sunulmuştu. Hikaye olarak sonu bir devam oyununa açık biten Horizon: Forbidden West, bayrağı geçtiğimiz günlerde yayınlanan Burning Shores genişleme paketine devretmişti.

Aslına bakarsanız Horizon 3 için çalışmaların uzun zaman önce başladığını, geçtiğimiz yılın bu zamanlarında öğrenmiştik. Yaratıcı yönetmen Mathijs de Jonge ile yapılan bir röportaj sırasında, eski dünya ile ilgili işlemek istedikleri hikayelerin de olduğu söylenmişti.

yCyX9aRTwmxutWQQ4V7acZ-1200-80

Horizon: Forbidden West Devam Oyunu Geliyor

Bugün Guerrilla tarafından yayınlanan ve stüdyo için pozisyon değişikliklerinin duyurulduğu yeni bir paylaşımla, Horizon: Forbidden West için devam oyunu için düğmeye basıldığı doğrulandı. Ayrıca Horizon evreninde geçecek olan çevrimiçi çok oyunculu oyunun da adı geçiyor.

“Horizon dünyasını Aloy’un yeni macerası ve heyecan verici çevrimiçi projemiz ile genişleterek, Guerrilla’yı parlak bir geleceğe götürecek olan yeni liderimize güvenimiz tam.”


SPOILER UYARISI: Horizon: Forbidden West’i oynamadıysanız, en alttaki paragrafa atlamanızı öneriyoruz.


Bildiğiniz gibi Horizon: Forbidden West oyununun sonunda, ilk oyundaki olayların da temelinde yatan tehdidin esasen Nemesis isimli bir yapay zeka varlık olduğunu öğrenmiştik. Üçüncü oyunda, hem Aloy ile Seyka ortaklığının hikayesi devam edeceğine hem de Nemesis ile şiddetli bir mücadelenin bizi beklediğine şüphe yok.

Elbette bir yandan da Elizabeth Sobek’in yarım bıraktığı projeyi tamamlayarak dünyayı tekrardan yaşanabilir hale getirmek için Gaia’nın astlarını geri getirmeye de çalışacağız. Olası bir dördüncü oyun daha görecek miyiz, yoksa konu üçüncü oyunda kapatılacak mı merak ediyoruz. Bunun için de beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.


SPOILER UYARISI SONU


Öte yandan, çevrimiçi çok oyunculu proje için tüm detaylar belli olmasa da yeni karakterler içerecek ve kendisine özgü bir tarzda görünecekmiş. Tek başınıza oynayıp oynayamayacağınız belirtilmemiş, ama kooperatif olarak arkadaşlarınız ile serinin vahşi doğasını keşfe çıkabileceğiniz söyleniyor.

 

Exit mobile version