Horizon Forbidden West’in Dalga Sistemi Nasıl Yapıldı?

Sanat Yönetmeni Jan-Bart Van Beek, açıklamaları ile konuya ışık tuttu...

Horizon Forbidden West'in Dalga Sistemi Nasıl Yapıldı

Horizon Forbidden West’in dalga sistemi nasıl yapıldı diye hiç merak ettiniz mi? Eğer ettiyseniz, Twitter üzerinden bir kullanıcının paylaşımı vesilesiyle artık öğrenebileceksiniz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Game Awards 2022 Adayları Açıklandı


Horizon Zero Dawn için geliştirilmiş olan devam oyunu Forbidden West, Şubat ayı içerisinde PlayStation 4 ve PlayStation 5 için satışa sunulmuştu. Yeni macera, anlattığı hikaye kadar ilk oyuna göre daha canlı dünyasıyla da epey dikkat çekmişti.

Horizon Forbidden West’in Dalga Sistemi Detaylandırıldı

Dün Twitter hesabı üzerinden dalga animasyonu ile ilgili kısa bir video paylaşan Sir3O3 isimli kullanıcı, animasyonların kalitesine kaldığı hayranlığı dile getirmiş. Bu paylaşımın üzerinden çok geçmeden alıntı yaparak cevap veren Sanat Yönetmeni Jan-Bart Van Beek, bunun arkasındaki işçiliğe değindiği kısa bir anlatımda bulunmuş:

“Forbidden West’in dalga sistemi, oluşturduğumuz en karmaşık sistemlerden birisiydi. Dalgaların kırılması ve birbirlerinin üstüne yığılmasını mümkün kılabilmek için üç boyutlu vektör yer değiştirmesi taşıyan resim sekansları kullanıyor. Bilhassa PS4 üzerinde çalışması gerekiyorsa, yapması zor bir şeydir.”

18 Şubat 2022 tarihinde PlayStation 4 ve PlayStation 5 için çıkmış olan Horizon: Forbidden West, Altın Joystick Ödülleri 2022 töreninde En İyi Hikaye Anlatımı ödülünü almıştı. The Game Awards 2022 için de Yılın Oyunu, En İyi Oyun Yönetimi, En İyi Hikaye Anlatımı, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Ses Tasarımı, En İyi Performans ve En İyi Aksiyon / Macera Oyunu olmak üzere yedi kategoride aday gösterilmişti.

Son olarak, geçtiğimiz ay içerisinde sızdırılmış olan bir Sony belgesine dayalı olarak, Horizon Forbidden West oyununun PC için geliştirilme aşamasında olduğunu öğrenmiştik. Elbette bu resmi bir duyuru sayılmaz, ama ilk oyunun çıktığını göz önünde bulunduracak pek de büyük bir sürpriz sayılmaz.

Exit mobile version