Horizon: Forbbiden West’in PC’de Işın İzleme Desteklememesine Açıklama

Pek çok neden varmış...

Horizon: Forbbiden West‘in PC’de ışın izleme desteğine sahip olmaması sorusu, bizzat geliştiriciler tarafından cevaplandı. Tamamıyla oyunun kapsamıyla alakalıymış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Horizon: Forbidden West PC Sistem Gereksinimleri


Geçtiğimiz yıl içerisinde duyurulmuş olan Horizon: Forbbiden West PC versiyonu, Perşembe günü satışa sunulmuştu. Bilhassa The Last of Us Part 1 oyununun sorunlu çıkışının ardından Sony Interactive Entertainment, Marvel’s Spider-Man Remastered dahil başarılı uyarlamalar ile adından söz ettiren Nixxes Software ile çalışma kararı almıştı. Bunun neticesi de Steam kullanıcı indirimlerine yansıdı. Çıkışının üzerinden geçen dört günün ardından, mağazadaki 2.781 kullanıcı incelemesinin % 93 kadarı olumlu görünüyor.

Horizon Forbidden West Complete Edition PC ve PS5 İçin Duyuruldu

Türkçe dil desteğine de sahip olan Horizon Forbidden West Complete Edition, ana oyuna ek olarak, hikaye genişlemesi Burning Shores ile PC platformuna adım attı.

Horizon: Forbbiden West’in PC’de Işın İzleme Desteği Neden Yok?

Her ne kadar teknik anlamda NVIDIA tarafından sunulan DLSS 3.0, DLAA, Reflex ve kare oluşturma (Frame Generation), AMD FSR ve Intel XeSS teknolojilerini destekliyor olsa da, herhangi bir ışın izleme desteği bulunmuyor. Digital Foundry tarafından yapılan röportaj sırasında bu konuya açıklık getirildi. Nixxes Software baş optimizasyon programcısı Michiel Roza ve Guerrilla baş teknoloji programcısı Jeroen Krebbers, Shadow of the Tomb Raider oyunundaki gibi ışın izlemeli gölgeler elde etmek için gerekli olan tam aydınlanma geçişinin Horizon: Forbidden West için de düşünüldüğünü, ama geniş kapsamlı ve uzun süren sinematik sahnelere sahip olmasına bağlı olarak bahsi geçen teknolojiyi işin içine dahil edemediklerini söyledi.

Işın izleme aslında oyunun alfa testi sırasında denenmiş, ama ağaçlar ve geniş alanlar dolayısı ile zorluklar ile karşılaşılmış. Dahası ise yerleşim yerleri dışındaki pek çok yüzeyin, bu teknolojinin kullanımını kısıtlamış ve uygun bulunmamış.

Exit mobile version