Horizon Dizisi için Yapım Aşamasına Geçilmiş

Aloy hanımın maceraları televizyon ekranına geliyor...

Deadline sitesine yansıyan haber ile Horizon dizisi için yapım aşamasına geçildiği resmi olarak onaylandı. Şimdilik pek fazla bir detay belli olmasa da, en azından baş yapımcının ve anlaşılan şirket ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Üçüncü Horizon Oyunu için Çalışmalar Başlamış


Geçtiğimiz Mayıs ayında Sony tarafından yapılan duyuru ile God of War dizisi ve Gran Turismo filminin yanı sıra Horizon dizisi de duyurulmuştu. Netflix üzerinden yayınlanacağı söylenen uyarlama için Haziran ayında Jeff Grubb tarafından birtakım söylemlerde bulunulmuştu.

Adının Horizon 2074 olacağı söylenen dizinin hikayesinin de iki farklı zaman diliminde geçeceği belirtilmişti. Öyle ki, oyunda gördüğümüz olaylar ve çöküşün başlaması olmak üzere iki farklı zamanda geçeceği ve aynı oyunlarda olduğu gibi günümüz dünyasındaki her şeyin çökmeye başladığı zamana tanıklık edeceğimiz söylenmişti.

Horizon-Zero-Dawn

Horizon Dizisi için Düğmeye Basıldı!

Bugün ise Deadline sitesine yansıyan bir haber, bahsi geçen dizi hakkındaki ilk resmi detayları da ortaya çıkarttı. Belirtilene göre, Netflix ile yenilenen anlaşmanın bir parçası olarak, The Umbrella Chronicles baş yapımcısı ve dizi sorumlusu Steve Blackman ve Irish Cowboy prodüksiyon şirketi ile dizinin çekimlerine başlanmış.

Birkaç yılı kapsayacak olan anlaşma bağlamında Blackman, Irish Cowboy prodüksiyon şirketi bünyesinde dizinin hem senaristliğini hem de prodüksiyonunu yapacak. Kendisi aynı zamanda Orbital adında başka bir uluslararası uzay istasyonu eseri üzerinde de çalışıyormuş.

Horizon: Zero Dawn ve Forbidden West için yaratılmış olan kıyamet sonrası dünya dizi uyarlamasında da karşımıza çıkacak iken, şimdilik daha başka detay verilmiş değil. Konu ile ilgili olarak Steve Blackman, “Horizon Zero Dawn ve Orbital, Irish Cowboy prodüksiyonlarında ayrıcalıkları olan keyifli, hayranların seveceği ve bağ kuracakları karakterlere dayalı projeler. Bu çığır açan hikayeleri geliştirmede Netflix ve tüm ortaklarımız ile çalışmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.” yorumunda bulundu.

Exit mobile version