Hogwarts Legacy Transseksüel Karakter Yaratmanıza İzin Verecek!

Baş Tasarımcısı Troy Leavitt ise feminizm karşıtı yorumları sebebiyle kovuldu.

Hogwarts Legacy Transeksüel

Harry Potter evrenini ele alacak olan aksiyon ve rol yapma oyunu Hogwarts Legacy hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre oyuncular isterlerse ana karakteri transseksüel yapabilecekler. Hogwarts Legacy transseksüel karakter yaratma seçeneği sunacak. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Mass Effect 2’den Jack Aslında Panseksüel!


Hogwarts Legacy Transseksüel Karakter Yaratma Seçeneği Sunacak

Hogwarts Legacy hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Harry Potter serisinin yazarı J. K. Rowling’in transfobik yorumlarda bulunması birçok kişiyi öfkelendirmiş gibi duruyor. Özellikle bu yorumlar karşısında sessiz kalmayan geliştirici stüdyo Avalanche Software, oyunculara transseksüel karakter yaratma seçeneği sunacağını duyurdu.

Oyun dünyasının popüler araştırmacı yazarlarından biri olan Jason Schreier’ın haberine göre Hogwarts Legacy geliştiricisi Avalanche Software, J. K. Rowling’in yorumlarına yanıt olarak oyunu olabildiğince özgür kılmaya çalışacak ve vücut tipine bakılmaksızın erkek veya kadın sesini seçebilmemize izin verecek.

Aynı şekilde evrende NPC transseksüel karakter de yer alacak ve onlarla etkileşim kurabileceğiz. Buna ek olarak Hogwarts Legacy’nin baş tasarımcısı Troy Leavitt stüdyodan kovuldu!

Troy Leavitt’in feminizm hakkında karşıt görüşlerini paylaştığı bir YouTube kanalının olduğu açığa çıktı. Her ne kadar Leavitt kendi isteği ile stüdyodan ayrıldığını belirtse bile durum açık ve net bir şekilde ortada. En son The Last of Us Part 2’de karşılaştığımız eşcinsel krizinin benzer bir durumu şu an Hogwarts Legacy’de yaşanmakta.

Eşcinsel olmak zihinsel bir hastalık değildir, ancak eşcinsel insanlara yönelik homofobi eşcinsel kişiye psikolojik zarar verebilir. Bu nedenle eşcinsel olmaktan psikiyatrik müdahaleye ihtiyaç duyan eşcinsel bir kişi değildir; bağnazlıkları ve önyargılarıyla başa çıkmak için yardıma ihtiyacı olan homofoblardır.

Oyun Hakkında: Açık dünya aksiyon RPG Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy 1800’lerdeki Hogwarts’ı ele alıyor ve bu geniş, büyüleyici dünyada oyuncular büyücülük dünyasını tehdit eden sırrın peşinden giden bir öğrenciyi deneyimleyecekler. Oyunda Mordor oyunlarında kullanılan Nemesis sisteminin yeniden tasarlanmış bir versiyonu kullanılacak. Sistem dahilinde size karşı olan düşmanlar dövülebilir, öldürülebilir veya müttefikiniz olabilir. Seçim sizin.

Hogwarts Legacy PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için 2022’de çıkışını gerçekleştirmiş olacak. Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version