Hogwarts Legacy için State of Play Yayınında Neler Gördük?

Avalanche Software harika bir iş çıkartıyor!

Hogwarts Legacy için State of Play Yayınında Neler Gördük

Geçtiğimiz haftanın ardından bu hafta da Hogwarts Legacy için State of Play yayını vardı. Bir süredir hakkında yeni bir haber alamadığımız oyunun geri dönüşü muhteşem oldu diyebiliriz. Peki yayın sırasında neler gördük? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: State of Play Yayını Sırasında Gösterilenler (10 Mart)


Sony Interactive Entertainment bugün Hogwarts Legacy için State of Play yayını gerçekleştirdi. PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için duyurulmuş olan oyun, bizi Harry Potter kitaplarında geçen aynı isimli dünyaya götürecek. Henüz net çıkış tarihi duyurulmamış olsa da bu yılın son çeyreğinde bizlerle olacak. Eski bir sırrın anahtarını taşıyan ama sınıf arkadaşlarının yetenek seviyesinin gerisinde olan bir öğrenciyi yöneteceğimiz hikayeye göre, büyücülük dünyasının kaderinin belirleneceği kilit bir rolde olacağız.

Hogwarts Legacy için State of Play Yayını Detaylı Oynanış Videosu Sundu

Sunum sırasında, Hogwarts Legacy için birçok detay hakkında bilgi sahibi olduğumuz bir oynanış videosu yayınlandı. Haberimizin sonundan izleyebileceğiniz videoda da gördüğümüz üzere oyuna adını veren diyar, bilhassa Harry Potter hayranlarına aşina görünüyor. Nearly Headless Nick gibi tanıdık karakterlere selam gönderildiğini de görebiliyoruz. Hikayenin geçeceği dünya ise bir hayli büyüleyici olmuş diyebiliriz.

Kaleyi araştırırken, geçitleri ve zindanları keşfedebilmek için karşınıza çıkacak olan bulmacaları çözebilmeniz mümkün oluyor. Ayrı boş zamanınızda bitki yetiştirmek ve iksirler hazırlamanız da mümkün olacak. Çünkü, bilhassa Hogwarts çevresindeki bölge oldukça tehlikeli ve yeteneklerinizin ne denli yeterli olduğunu bu şekilde görebilirsiniz.

Oynanış kısmında dikkat çekene göre, hem saldırı hem de savunma için ayrı büyüleriniz olacak iken, düşmanlarınızı sersemletmek için eşyalar da kullanabileceksiniz. Üstünüze gelecek olan büyüleri saptıracak bir sihir kalkanınızın da olmasının yanı sıra saldırılardan sakınabilecek, kendinizi başka bir yere ışınlayabilecek ve karşı saldırıda bulunabileceksiniz. Sunum sırasında ayrıca farklı büyüleri bir arada kullanabilecek olmanın da sözü verildi.

Oyundaki karakter geliştirme ağacı, iksir yapmadaki, büyülerdeki ve çok daha fazlasındaki yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olacak. İlerleyişiniz boyunca teçhizat toplayabilecek veya üretebilecek ve oynayış stilinize göre özelleştirebileceksiniz.

Harry Potter dünyasının olmazsa olmazı diyebileceğimiz süpürgeniz, bir nevi bineğiniz olacak ve daha hızlı seyahat etmenize imkan tanıyacak. Etrafta karşılaşacağınız diğer öğrenciler ile arkadaşlık kurmak da size ekstradan yarar sağlayacak. Mesela size fazladan yetenek öğretmek gibi.

Bu yılın son çeyreğinde çıkması beklenen Hogwarts Legacy için yayınlanmış olan oynanış ve sahne arkası videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Exit mobile version