Hogwarts Legacy PS4, Switch ve Xbox One için Gecikecek

Bütün platformlarda en iyi deneyim hedefleniyormuş...

Önümüzdeki yılın merakla beklenen oyunlarından olan Hogwarts Legacy, esasen bu yıl içerisinde çıkacaktı. Ancak sonradan yaşanan bir erteleme ile 10 Şubat 2023 yılında bizlerle olacak. Ne var ki bu tarihte sadece PC (Epic Games Store ve Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için çıkacak. Hogwarts Legacy, PlayStation 4 ve Xbox One 4 Nisan 2023 ve Switch için 25 Temmuz 2023 tarihine kaldı.


İlginizi Çekebilir: Hogwarts Legacy PlayStation İçeriği, 1 Yıllığına Özelmiş


2020 yılının sonlarında doğru düzenlenen PlayStation 5 etkinliği sırasında duyurulmuş olan oyunun hikayesi, bizi 1800’lü yıllardaki Hogwarts kalesinde götürecek ve büyücülük dünyasını yok etmekle tehdit eden eski bir sırrın anahtarını elinde tutan bir öğrenci rolüne büründürecek. Senaryo boyunca yandaşlar edinecek iken, karanlık büyücüler ile savaşacak ve büyücülük dünyasının kaderine karar vereceğiz.

Ülkemizde halen ön-siparişe dahi açık olmayan Hogwarts Legacy, büyük ihtimalle çıkış gününde alınabilir olacak. Malumunuz, benzer bir durum ile karşımıza çıkan Marvel’s Midnight Suns da çıkış gününde Switch hariç aynı platformlar üzerinden ülkemizde de satışa sunulmuştu. Diğer bir deyişle, beklemekten başka çaremiz yok.

Hogwarts-Legacy-Harry-Potter-oyunu

Hogwarts Legacy için Geliştirilme Süreci Tamamlandı

Konuya dönecek olursak, yakın bir zaman önce oyunun Twitter hesabı üzerinden yapılan güncelleme ile PlayStation 4, Xbox One ve Switch versiyonlarının ertelendiğini duyurdu. Bu kararın alınmasındaki gerekçenin, bütün platformlarda en iyi deneyimi sunabilmek adına alındığı söylenmiş.

Daha sonradan paylaşıma alıntı yapan WB Games Avalanche, PC (Epic Games Store ve Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series versiyonları için geliştirilme aşamasının tamamlandığını da müjdeledi. Bu, oyunun mevcut nesil versiyonları için olası bir ertelemenin artık söz konusu olmayacağı anlamına geliyor. İlk gün güncellemesinin hazırlıkları başlamış iken, fiziksel sürümler de seri basıma gönderilmiş durumdalar.

 

Son olarak, 15 Aralık 2022 Perşembe günü TSİ 21:00 sıralarında yeni bir oynanış gösteriminin de yapılacağı duyuruldu. Gösterime Oyun Yönetmeni alan Tew, Sistem Tasarımcısı Mekenzy Toner, Topluluk Yöneticisi Chandler Wood ve Topluluk Sunucusu Ben Snow da özel konuk olarak katılacak.

Exit mobile version