Hogwarts Legacy PlayStation 5 ile Eğlenceli Deneyim Sunacak

DualSense elimizde sihirli değneğe dönecek...

Hogwarts Legacy PlayStation 5 ile Eğlenceli Deneyim Sunacak

Bu yılın son çeyreğinde satışa sunulması beklenen Hogwarts Legacy PlayStation 5 özellikleri ile de bir hayli ilgi çekici duruyor. Yayınlanan yeni fragman ile bu özellikler gözler önüne serildi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Hogwarts Legacy Kooperatif Deneyim Sunmayacak


Hogwarts Legacy PlayStation 5 Versiyonu Nasıl Olacak?

WB Games Avalanche Topluluk Yöneticisi Chandler Wood tarafından US PlayStation Blog üzerinden yapılan paylaşım ve yayınlanan yeni fragmanla, Hogwarts Legacy oyununun PlayStation 5 versiyonunda, Fidelity ve Performance olmak üzere iki farklı grafik modu seçeneğinin yanı sıra, DualSense kolunun dokunsal geri bildiriminin ve uyumsal tetikleyicilerinin, üç boyutlu sesin ve çok daha fazlasının destekleneceği dile getirildi. SSD avantajı ile neredeyse yok denecek kadar kısa yükleme süreleriyle de karşılaşacakmışız.

Bildiğiniz gibi yeni oyunda kullanabileceğiniz birçok büyü olacak ve bu bağlamda da uyumsal tetikleyiciler ile çatışmalarda daha esneklik sunulacakmış. Temel bir büyü atarken veya daha kuvvetli bir büyü için güç toplarken tetikleyicilerin direncini hissedebilecekmişiz. Dokunsal geri bildirim ile de her bir büyü farklı hissettirecekmiş. Haliyle DualSense elimizde tam anlamıyla sihirli değnek haline gelecekmiş.

Dokunsal geri bildirimin ve uyumsal tetikleyicilerin sadece değnek ile sınırlı kalmayacağı, iksir hazırlama aşamasında bileşenleri ezerken veya süpürge veya yaratık üzerinde göklerde uçarken de benzer bir hissiyat yaşayacağımız söyleniyor.

Açıklamadaki bir diğer ilginç detay ise konsol kolunun ışığının içinde bulunduğumuz duruma göre renk değiştirecek olması. Büyü yaparken veya hasar alırken farklı renklere dönecek olmasının yanı sıra, Hogwarts evinde bulunduğumuz mekana göre de renk değişimi yaşanacakmış. Mesela Ravenclaw kısmındayken mavi ve bronz, Gryffindor için kırmızı ve altın, Slytherin için yeşil ve gümüş ve Hufflepuff için de sarı ve siyah renge dönüşüm olacakmış.

Görünüşe göre Warner Bros. Games ile Avalanche Studios, bizleri Hogwarts Legacy dünyasına tam anlamıyla sokmak için epey özenli çalışıyor. Bizlere de oyunun çıkışını büyük bir sabırsızlıkla beklemek kalıyor.

Hogwart Legacy Konusu

1800’lü yıllardaki Hogwarts kalesinde geçecek olan oyun, özgün bir hikaye sunacak. Büyücülük dünyasını yok etmekle tehdit eden eski bir sırrın anahtarını elinde tutan bir öğrenci rolünde olacağız. Senaryo boyunca yandaşlar edinecek iken, karanlık büyücüler ile savaşacak ve büyücülük dünyasının kaderine karar vereceğiz.

Exit mobile version