Hogwarts Legacy Çıkış Tarihi Ertelenebilir (Güncelleme)

Bakalım Warner Bros. bu işe ne diyecek?

Hogwarts Legacy Çıkış Tarihi Ertelenebilir

GÜNCELLEME: Hogwarts Legacy çıkış tarihi ertelenmiş değil. Wizarding World Digital sitesine yansıyan güncel bilgiye göre, Avalanche Software tarafından geliştirilmekte olan oyun bu yıl içerisinde bizlerle olacak.

“2022 aynı zamanda Warner Bros. Games’in Portkey Games etiketi taşıyan çok beklenen konsol oyununu Hogwarts Legacy’nin de çıkış yılı olacak.

Avalanche Software tarafından geliştirilen bu aksiyon RYO, oyunculara 1800’lü yılların büyücülük dünyasında geçen kendi maceralarının merkezinde olma şansı sunacak.”

***

Ortaya atılan bir iddiaya göre, Hogwarts Legacy çıkış tarihi ertelenmiş olabilir. Eğer teyit edilirse, bu yıl çıkması hayal olacakmış gibi görünüyor. Yaşanan gelişmenin detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: S.T.A.L.K.E.R. 2 Çıkış Tarihi Ertelendi!


İlk olarak Harry Potter kitaplarında geçen Hogwarts dünyasına gideceğimiz Hogwarts Legacy, Warner Bros. Interactive Entertainment ve geliştiriciler Avalanche Software ve Portkey Games tarafından 2020 yılının sonlarına doğru düzenlenen PlayStation 5 etkinliği sırasında duyurulmuştu.

Hikayeye göre büyücülük dünyasını yok olma tehdidi ile karşı karşıya bırakacak eski bir sırrın anahtarını taşıyan bir öğrenci karakteri yöneteceğiz. Eski bir büyüyü algılama ve üzerinde ustalaşmak gibi alışılmışın dışında bir yeteneğiniz olacak ve bu bağlamda da büyücülük dünyasının güvenliği için sırrı korumak veya daha kötü bir büyünün esiri olma arasındaki kararı verecek olan da siz olacaksınız.

Hem tanıdık hem de yeni mekanları keşfe çıkacağınız macerada, fantastik yaratıklar ile karşılaşacak, karakterinizi özelleştirip de iksirler üretecek, büyüler üzerinde ustalaşacak, yeteneklerinizi geliştirecek ve olmayı istediğiniz büyücüye dönüşeceksiniz.

PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için geliştirilmekte olan oyun, bildiğiniz gibi bu yıla ertelenmişti. Dahası ise, geliştirme süreci sırasında yaşanan bazı sorunlardan dolayı da yapımcı konumundaki Troy Leavitt istifa etmişti. Ne var ki oyunun geliştirilmesi ile ilgili sorunlar devam ediyor ve ikinci bir ertelenme haberiyle karşılaşabiliriz.

Hogwarts Legacy Çıkış Tarihi Ertelendi İddiası

Sony konsolları ve çıkacak olan oyunları hakkında Podcast yayınları yapan Colin Moriarty, son Sacred Symbols+ yayını sırasında, yardımcı sunucusunun Hogwarts Legacy’yi gündeme getirmesinin ardından “Bir tür sorun yaşadığı için, geri planda oyunun bu yıl çıkmayacağını duydum.” yorumunda bulundu. Ne var ki Moriarty, ertelemeye yol açabilecek sorunun detayına ilişkin bir şey söylemiş değil.

Bu noktada, Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından ikinci kez ertelemeye dair herhangi bir imada bulunulmuş değil. Haliyle de bu açıklamayı söylenti olarak bir kenarda tutmakta fayda var, ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz değil mi?


Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hogwarts Legacy oyunu ilginizi çekiyor mu? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version