Hideo Kojima Xbox ile Oyun Projesi Üzerinde Çalışıyor

Bakalım altından nasıl bir şey çıkacak?

Hideo Kojima Xbox ile Oyun Projesi Üzerinde Çalışıyor

Bildiğiniz gibi Hideo Kojima Xbox ile oyun projesi üzerinde çalıştığı dedikoduları uzun zamandır internet aleminde gündeme geliyordu. Geçtiğimiz yıldan bu yana ara ara gündeme gelen bu isimsiz oyunun, tamamen bulut tabanlı bir sisteme sahip olacağı ve bölümler halinde yayınlanacağı dile getirilmişti. Yakın bir zaman önce de bu proje resmiyet kazandı.


İlginizi Çekebilir: Hideo Kojima’nın Sıradaki Oyunu Overdose Olabilir


Hideo Kojima Xbox ile Oyun Projesi Geliştiriyor

Bu dedikodulara ne Hideo Kojima ne de Xbox tarafından bugüne kadar bir yanıt gelmemişti. Ta ki dün gerçekleşen Xbox & Bethesda Games Showcase sunumuna kadar. Phil Spencer tarafından önden yapılan konuşmanın ardından söz devralan ünlü yapımcı, her ne kadar elle tutulur bilgiler vermemiş olsa da, yeni oyun hakkında şunları söyledi:

“Evet, her zaman yapmayı istemiş olduğum bir oyun vardı. Kimsenin daha önceden deneyimlemediği ve görmediği, tamamıyla yeni bir oyun olacak. En nihayetinde yaratmaya başladığım günü uzun zamandır beklemiştim. Microsoft’un en ileri bulut teknolojisi ve sektör trendindeki değişim, artık bu daha önceden görülmemiş konsepti yapmak için kendime meydan okumamı mümkün kıldı. Biraz zaman alabilir, ama Xbox Game Studios ile ekip olmayı ve gelecekte size heyecan verici bir haber getirmeyi umuyorum!”

Söz konusu Hideo Kojima olunca, farklı bir proje ile karşılaşacağımıza şüphe yok. Ancak bunun nasıl karşılanacağı ise merak konusu. Bildiğiniz gibi bir önceki oyun olan Death Stranding, oyuncu topluluğunu kendi içinde ikiye bölmüştü. Belirli bir kesimin oyuna hayran olup da öve öve bitirememiş olmasına karşılık olarak, belirli bir kesim de aynı fikirde değil. Bakalım yeni oyun bunun ikinci perdesi mi olacak?

Bahsi geçen gizemli projenin dışında, yakın bir zaman önce Death Stranding 2 ve Overdose adındaki korku oyunu ile ilgili birtakım iddialar da ortaya çıkmıştı. Şimdilik Hideo Kojima bu iki iddiaya herhangi bir yanıt vermiş değil. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version