Hideo Kojima Shinzo Abe Faili Olarak Gösterildi

GTA şifreleri sonrasında ikinci trajikomik olay...

Hideo Kojima Shinzo Abe Faili Olarak Gösterildi

Bildiğiniz gibi geçmişte Grand Theft Auto şifrelerinin darbe girişiminin şifrelerinin sanıldığına dair trajikomik bir haber ile karşılaşmıştık. Şimdiki haber ise bir o kadar ilginç ve komik diyebiliriz. Öyle ki, Hideo Kojima Shinzo Abe faili olarak gösterildi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Hideo Kojima Bir Projesini Rafa Kaldırmış


Eski Japonya başbakanı Shinzo Abe, Cuma günü sıradaki Japonya seçimleri için bir konuşma yaptığı sırada suikasta uğrayarak hayatını kaybetmişti. Tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu olayın akabinde, şüpheli olay yerinde yakalanmış ve suçunu itiraf etmişti. Suçlunun sorgusu ve olay ile ilgili araştırmalar devam eder iken, bir Yunan haber kalanı tarafından suikastçı olarak Hideo Kojima gösterildi.

Hideo Kojima Shinzo Abe Faili Sanıldı

Peki bu noktaya nasıl gelindi? Öncelikle, sosyal medya üzerinde suikastçının görüntüsü ile Hideo Kojima’nın karşılaştırıldığı birtakım görseller paylaşıldı. Bu kişilerden birisi de Fransız siyasetçi Damien Rieu’ydu. Rieu daha sonradan paylaşımını kaldırdı ve kontrol etmeden paylaşma konusunda hatalı olduğunu dile getirerek, hem Hideo Kojima hem de Metal Gear hayranlarından özür diledi. Ne var ki bu süreçte, yapılan paylaşım haber kanalına kadar uzandı.

Her ne kadar Rieu paylaşımı ile habere ilişkin videolar kaldırılmış olsa da, bir Yunan haber kanalı bu yanlış bilgiyi gerçek sandı ve eski Japonya başbakanının katilini tartışır iken fonda Kojima’nın görsellerini kullandı. Aynı durum, Iran haber ajansında da yaşandı.

Öte yandan, birçok kullanıcı bahsi geçen videoyu farklı kanallar üzerinden yayınlamış olmalarının yanı sıra Metal Gear Solid yaratıcısının Che tablosunun önünde geçtiği resimler de ön plana çıkartılmış. Yaşanan gelişmenin ardından Kojima Production, yayınladığı bir bildiri ile sahte haberlere karşı yasal eylemde bulunulacağını duyurdu.

Exit mobile version