Hideo Kojima, Abandoned Konusundaki Sessizliğini Bozdu

Bakalım oyuncular ikna olacaklar mı?

Hideo Kojima, Abandoned konusundaki sessizliğini en nihayetinde bozdu. Söylediklerinden, ünlü yönetmenin de mevcut durumdan bir hayli rahatsız olduğu net bir şekilde belli oluyor. Bakalım açıklaması ikna edici olacak mı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Hideo Kojima’nın Oyunundan Görüntüler Sızdırıldı


Blue Box Game Studios tarafından geliştirilmekte olduğunu bildiğimiz Abandoned, duyurulmasının ardından büyük bir kaosa yol açmıştı. İlk fragmanının geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yayınlanması beklenirken, öncesinde yaşanan aksilik nedeniyle ileri bir tarihe atılmıştı. Ne var ki ortada halen yeni bir gelişme yok.

Bu süreçte, ortaya ilginç iddialar da atılmamıştı değil. Mesela Abandoned için sıradaki Silent Hill ve hatta geliştiriciliğinin Hasan Kahraman adı altında bizzat Hideo Kojima tarafından olduğu gibi. Bu noktada, Blue Box Game Studios’un hayali olduğunu dahi düşünenler de olmuş. Bunu düşündürtmeye sevk eden ise, elbette GamesCom 2014 fuarındaki Silent Hills oyununun duyurusunda adı geçen stüdyonun gerçekte var olmamasıydı.

Her ne kadar Kahraman bir video çekmiş ve bizzat konu hakkında açıklama yapmış olsa da, görünen o ki halen ikna edici olmuş değil. Bunu, en sonunda sessizliğini bozan Hideo Kojima ile anlayabiliyoruz.

bat6njhrkjqxf6yppatdcj-1200-80-1628885688860

Hideo Kojima, Abandoned Konusunda Ne Dedi?

Bu hafta içerisinde Geoff Keighley ile yaptığı bir röportajda konuya değinen Kojima, Hasan Kahraman ile ilgili olarak, kendisine günde en az yirmi kadar deep fake ile oluşturulmuş görselin yollandığını söylüyor. Aralarında hiçbir irtibatın olmadığını söyleyen ünlü yönetmen, bu noktada Hasan Kahraman tarafından da ikna edici olabilecek bir şeyin yapılamayacağını ama Abandoned için ellerini çabuk tutmalarının iyi olacağını da sözlerine eklemiş. Hideo Kojima, oyuncuların oyunu görmeleri ile artık ikna olacaklarını umut ediyor.

Yapılan bu açıklamanın ardından yeni bir paylaşımda bulunan Blue Box Game Studios, Kojima’ya açıklaması için teşekkür etmiş. Söz konusu durumun, hem hayranlar hem de geliştiriciler için bir yük olduğunu ve bu şekilde de temelli olarak kapatıldığını umut ettiklerini de söylemişler. Ayrıca Abandoned için sıkı çalıştıklarını da söylemeden geçmemişler.

Exit mobile version