Her Sene Yeni Call of Duty Oyunu Görmeyeceğiz

Uzun soluklu seride yeni bir dönem başlıyor!

Bu hafta yapılan resmi açıklama ile her sene yeni Call of Duty oyunu görmeyeceğimiz kesinleşti diyebiliriz. Peki yeni dönem nasıl olacak? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty: Warzone Mobil Cihazlara Geliyor!


Bu yılın başlarında Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması, şimdilik oyun dünyasındaki en büyük gelişme olarak görülüyor. Herhangi bir pürüz çıkmaması durumunda, önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak olan satın alım ile Amerika menşeli yayıncı, bünyesindeki bütün stüdyolar ve bu stüdyolardan çıkan markalar ile Microsoft bünyesine katılmış olacak.

Yaşanan bomba gelişme sonrasında, en çok merak edilen şeylerden bir tanesi de Activision Blizzard için para basma makinelerinden biri olan Call of Duty serisinin yıllık düzende yoluna devam edip etmeyeceğiydi.

Bildiğiniz gibi Jason Schreier tarafından Bloomberg sitesinde yayınlanan bir rapora göre, Activision şirketindeki üst seviye çalışanları yıllık programdan çıkmak üzerinde bir tartışma gerçekleştirmişlerdi. Birçok Call of Duty geliştiricisi, daha düşük ritimde oyun çıkartmanın hem oyuncuları memnun edeceğini hem de markaya olumlu bir geri dönüşünün olacağına inandığına dair fikir beyan ettiği söylenmişti.

Her Sene Yeni Call of Duty Oyunu Gelmeyecek

Her Sene Yeni Call of Duty Oyunu Devri Sona Eriyor

Bu hafta içerisinde Activision Blizzard tarafından Birleşik Devletler’deki QA test ekibi hakkında açıklama yaptı. Söylenene göre test ekibi artık tam zamanlı çalışanlar olmuşlar.

Bahsi geçen duyurunun bir parçası olarak, şirket aynı zamanda gelecekte çıkacak olan Call of Duty oyunlarını ele alış planlarındaki büyük bir değişikliği de ön plana çıkarttı. Öyle ki, seride geliştirme döngüsü yıllık plandan artık ‘her daim açık’ plana geçirilmiş. Dahası ise, canlı servis işi bütün platformlar kapsamında arttırılmış. Anlayacağınız üzere sevgili Turuncu Levye takipçiler, Call of Duty serisi artık tam bir servis oyunu haline getirilmiş oldu.

Şirket tarafından yapılan açıklamanın devamında, gelecek planlardan da bahsedilmiş. İş ilanlarında yer alan Call of Duty 2.0 ile abone tabanlı bir sistemin önünü açacakmış gibi görünüyor. Ne var ki şu an için herhangi bir detay bulunmuyor.

Sizin de gördüğünüz üzere, Actvision Blizzard şirketinin Call of Duty ile ilgili oldukça büyük planları var. Bakalım bu planlar biz oyuncular için iyi mi sonuçlanacak, yoksa eski düzeni arattıracak mı? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version