Hepsiburada PS5 ile İlgili İddialarda Bulundu!

Hepsiburada bey?

hepsiburada ps5

Kısa bir süre önce ülkemizin önemli alışveriş sitelerinden hepsiburada.com tarafından yeni bir Playstation 5 sayfası yayına girdi. Resmi herhangi bir açıklama yokken internet sitesinin iddiaları ”acaba mı” sorusunu sormamıza sebep oldu. Hepsiburada PS5 hakkında bu sayfayı acaba neden paylaştı? Tüm ayrıntılar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 2 Yeni Oynanış Videosu! (İzledik ve Yorumladık)


Hepsiburada PS5 ile İlgili Neler Açıkladı?

Reddit kullanıcısı Herdistt tarafından paylaşılan haber ile ulaştığımız bu sayfada gerçekten çok önemli iddialar bulunuyor. Yabancı basında spekülasyon olarak dile getirilen bu paylaşım için ayrıntılar şu şekilde.

Hepsiburada’nın paylaşımında özellikle dikkat çeken birtakım açıklamalar var. Şimdi bu açıklamalara bir göz atalım. Hepsiburada’nın PS5 sayfasına göre;

Eski ile Yeniyi Birleştiren Eşsiz Tasarım

“PlayStation 5’te önceki versiyonlarda bulunan tüm oyunlar desteklendiği için bu oyunlar aynı şekilde oynanmaya devam ediyor. Diğer bir deyişle PlayStation 2, 3 ve 4’te yer alan tüm oyunlar PS5’te oynatılabiliyor. Bu özellik ile de oyunseverlerin kalbini çalan Sony markası, oyuncuseverlerin alıştıkları oyunlardan vazgeçmeden oyunlarına devam etmelerini sağlıyor.

PlayStation 5’te dikkati çeken özelliklerden bir diğeri de AMD tarafından geliştiren ve grafik biriminin işlem gücü olan GPU ekran kartı oluyor. 2.23 GHz seviyesine çıkarılan ve 36 bilgi işlem gücüne sahip RDNA 2 GPU, toplamda 10.28 TFLOPs güç sunuyor. Konsolun diğer tüm parçaları aynı şekilde AMD alt yapısı tarafından tasarlanmış özellikler içeriyor.

Ses konusunda da muhteşem kaliteye sahip olan PlayStation 5, 3 boyutlu ses teknolojisi olan Tempest 3D Audio tech özelliğine sahip olması ile dikkat çekiyor. Böylece oyuncular, oynadıkları oyunların adeta içerisindeymiş gibi hissediyor. Diğer bir deyişle, artık kulaklıktan alınabilen ses kalitesi tamamen televizyondan sunuluyor.

PlayStation 5’in yeni konsollara göre son derece hızlı olması oyun keyfini ikiye katlıyor. Özellikle daha önceki hiçbir versiyonunda ve muadillerinde olmayan PS5’in kumandası dokunmatik ekran özelliği sunuyor. Bu özellik oyunlarda aktif şekilde kullanıcı deneyiminin üst seviyelere çıkmasını sağlıyor. Çünkü oyun haritası kolayca ekran üzerinde de takip edilebiliyor. Tüm gelişmiş özellikleri ile yeni nesil oyun konsolları arasında zirveyi paylaşan PlayStation 5 fiyatı karşısında sundukları ile daha uzun yıllar favoriler arasında yer alacak gibi görünüyor…”

Hepsiburada PS5 ile ilgili geriye dönük olarak PS2, PS3, PS4’de bulunan tüm oyunları oynatabilecek iddiasında ve Dualsense’in dokunmatik ekrana sahip olacağından söz ediyor. Halihazırda Dualshock’da bulunan dokunmatik ekrandan farklı bir ekran olacakmış hissiyatı yaratan bu açıklama ile ilgili henüz Sony cephesinden bir açıklama yok.

Konu ile ilgili hepsiburada’dan bir açıklama beklenmeye başlanıldı bile.

PS5’te PS3 ve PS2 Oyunları Çalışacak mı?

Hepsiburada internet sitesi üzerinde bugün itibarıyla aktif hale getirilen PS5 sayfası, açık şekilde PS5’in PS4, PS3 ve PS2 oyunlarını çalıştıracağını söylüyor.

Bildiğimiz üzere böylesine özel sayfalar, çoğu zaman üreticiler tarafından hazırlanarak e-ticaret sitelerine yerleştiriliyorlar. Yani PlayStation 5 sayfası Sony tarafından gönderilen bilgilere göre tasarlanıyor ya da direkt Sony’nin tasarladığı içerik kullanılıyor. Bunun örneklerini büyük şirketlerin Hepsiburada sayfalarını ziyaret ederek görmek mümkün. LG, Samsung, Logitech ya da burada satış yapan kim varsa, özel tasarımlı sayfalar kullandıklarını görebilirsiniz. Bu sebeple burada yer alan iddialar, başta Reddit olmak üzere birçok mecrada ciddiye alındı ve konuşuldu.

Tüm bunlara rağmen Sony tarafından konu hakkında resmi açıklama çok önce gelmişti. Yeni nesil konsolun sadece PS4 oyunlarını çalıştıracağı belirtilmişti. Keza daha önce yayınladığımız Kaç PS4 oyunu PS5’te çalışacak başlıklı haberde, rakamı ve açıklamayı net şekilde görebilirsiniz.

Kısaca Hepsiburada, PS4 için tekrar elden geçirilen PS3 ve PS2 oyunlarından bahsetmiyorsa, PS5 maalesef PS3 ve PS2 oyunlarını direkt olarak çalıştırmayacak.


Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version