HAVELSAN Malazgirt Oyunu Üzerinde Çalışıyor!

Askeri teknolojiler üreten HAVELSAN, oyun sektörüne de giriyor. Bir süredir Malazgirt adı altında birinci kişi perspektifinde oynanan savaş oyunu üzerinde çalışmalar yapıyor. Yakın bir zaman önce yapılan duyuru ile de bu oyun için Epic Games şirketi ile anlaşmanın sağlandığı ve bu bağlamda da Unreal Engine motorunun kullanılacağı müjdelendi.


İlginizi Çekebilir: Hit and Boom İçin Sınırlı Beta Testi Başlıyor!


Geçtiğimiz yıl bir açıklamada bulunan HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, IDEF 2023 fuarında yeni bir oyun tanıtımında bulunacaklarını söyleyerek büyük heyecan yaratmıştı. Askeri personelin deneyim kazanması için kullanılacak bir simülasyondan ziyade, oyuncular için çıkacak ve bizzat HAVELSAN tarafından geliştiriliyor.

havelsan-epic-games-malazgirt2

HAVELSAN Malazgirt Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Adının Malazgirt koyulduğu bu oyun, 25 – 28 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan IDEF (Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı) 2023 için yetiştirilmeye çalışılıyor. Nacar tarafından yapılan yeni açıklamaya bakılırsa, ilk aşama tamamlanmış ve ikinci aşamaya geçilmiş. Buna ek olarak, Epic Games ile sağlanan anlaşma neticesinde de Unreal Engine ile geliştirilmekte olduğu da belirtildi.

Epic Games bildiğiniz üzere oyun motorunu geliştiricilerin kullanımına açarak kendine ait bir portal oluşturmayı planlıyor. Bu portal sayesinde birçok şirket, Unreal Engine üzerinden aynı anda oyun geliştirebilecek. Ayrıca bu şirketler kendi aralarında da oldukça sık şekilde iletişim hâlinde olabilecekler.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ‘ın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

“Açık kaynakta kıymetli değerler üreterek lisanslı hale getirebiliyorsunuz. Ülkemizde kullanılan platformlar bunlara örnek verilebilir. Mesela Atak, Hürkuş, Hürjet, Anka, Bayraktar TB2, Aksungur, Akıncı, MİLGEM, LHD gibi bütün platformları modelleyebiliyorsunuz ve bu modelleri yapay zeka destekli akıllı birimler haline getirebiliyorsunuz. Yani bir oyun motoruyla destekleyerek bunların dış dünya efektleriyle birlikte gerçek ortamda, harp ortamında nasıl bir 3 boyutlu görüntü ürettiğini ve etkileşiminin nasıl olacağını, eğitimdeki faydalarını görebiliyorsunuz. Bu oyun ortamında istediğiniz manevraları ve birtakım harekat senaryolarını oyun gibi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu alanda Türkiye’de birçok oyun firması olduğunu biliyoruz, geniş bir ekosistem var, bu firmaların da artık harcıalem oyunlardan ciddi oyunlara, savaş oyunları gibi alanlara daha fazla yönelerek ülkemizde geliştirilen yerli-milli platformların oyun anlamında da gelişmesini sağlamak istiyoruz.”

Exit mobile version