Harry Potter RPG Oyunu Dedikoduları Sürüyor

Çıkacak mı? Çıkmayacak mı?

Harry Potter RPG Oyunu Dedikoduları Sürüyor

2018’de Harry Potter RPG ile ilgili video sızmıştı. Serinin hayranları oyunun neye benzeyeceği, yapımcısının kim olduğu ya da en önemlisi oyunun gerçekten var olup olmadığı hakkında tartışmalara giriyorlardı.

Sızan görüntülerden anladığımıza göre sözde Harry Potter oyunu 1800’lü yıllarda geçecek. Bu tarih Harry Potter’ın doğumundan önceki döneme ve hatta 1920’li yıllarda geçen Fantastik Canavarlar serisinin öncesine denk geliyor. Oyunun üçüncü şahıs görünümlü ve açık dünya rol yapma oyunu olması bekleniyor.


İlginizi Çekebilir: Yeni Witcher Oyunu Çalışmaları Şimdiden Başladı


Harry Potter RPG Ne Tarz Bir Oyun Olacak?

Sızıntılara göre oyuncular oyuna Hogwarts’ta 5. yılını geçiren bir karakter olarak başlayacak ve 8 farklı büyücü tipinden biri seçilebilir olacak. Oyuncular iyi ya da kötü olmayı, hangi hanede olmak istediklerini ve hangi arkadaşlarının tarafında olabileceklerini seçecekler. Oyuncular kitaplarda ve filmlerde olan evreni özgürce keşfedip tamamen yeni deneyimler edinebilecekler.

Harry Potter RPG Ne Tarz Bir Oyun Olmayacak?

Oyunla ilgili video sızdığı zaman BBC’den bir haberci oyunla alakalı bir tweet atmıştı. Bu tweette henüz duyurulmamış  bir oyunun geliştirilme aşamasında olduğu yazıyordu. Bu oyun Harry Potter Magic Awakened adlı oyundu.

Warner Bros. Ekim 2019’da Harry Potter Magic Awakened’ı duyurdu. Bu oyun, 2. Dünya Savaş’ından sonraki zamanlarda geçen, içinde rol yapma unsurları bulunan bir mobil kart oyunuydu. Oyun ilk olarak Çin’de Warner Bros.’un alt şirketi olan Portkey Games tarafından çıkarılmıştı. Bu şirket şimdiye kadar sadece 2 oyun çıkarmıştı. Bu oyunlardan biri mobil rol yapma oyunu olan  Harry Potter: Hogwarts Mystery diğeri ise Pokemon GO benzeri olan Harry Potter: Wizards Unite’dı.

Portkey Games şuanda birisi mobil bir diğeri de konsol veya bilgisayar oyunu olmak üzere iki oyun üzerinde çalışıyor. Mobil oyunu hali hazırda duyurulmuş durumda. Diğer duyurulması beklenen oyunun ise dedikoduları ve sızıntıları dolaşan RPG oyun olması bekleniyor.

Oyunda Hangi Harry Potter Karakterlerini Göreceğiz?

Söylentilere göre oyun 19. yüzyılda geçecek. Filmde bu yüzyılda doğan bir kaç tane kayda değer karakter mevcut.

Albus Dumbledore 1881 yılında ve arkadaşı Gellert Grindelwald 1883 yılında doğmuştu. Bu tarihler yüzyılın oldukça sonlarına yakın olan tarihler. Bu iki karakteri görme ihtimalimiz hala mevcut. Dumbledore, Hogwarts’a 1892 yılında 11 yaşında girip 1899’da mezun olmuştu. Grindelwald ise kovulmadan önce Durmstrang’a katılmış ve Hogwarts’a hiç girmemişti.

Harry Potter evreniyle ilgili resmi haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version