Hangar 13 Yeni Mafia Oyunu Üzerinde Çalışıyormuş

Orijinal üçlemenin öncesinde geçecekmiş...

Hangar 13 Yeni Mafia Oyunu Üzerinde Çalışıyormuş

Mafia serisinde yeni bir oyun görüp göremeyeceğimiz uzun zamandır merak edilen bir konuydu. Görünüşe göre Hangar 13 yeni Mafia oyunu için çalışmalara başlamış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Mafia: Definitive Edition İnceleme


İlk Mafia, 2001 yılında satışa sunulmuştu. Illusion Softworks tarafından geliştirilmiş olan oyun, hem dünyası hem de konusu ile akıllara kazınmıştı. Dokuz sene sonra gelen Mafia 2’nin de kalitesi ilki kadar olmasa da oyuncuları tatmin edici olunca, seri genel olarak oyun dünyasında kendisine önemli bir yer edinmişti.

Hangar 13 Yeni Mafia Oyunu için Düğmeye Basmış

Üçüncü oyun beklentilerin bir hayli altında kalmış ve kısa sürede unutulmuş olmasına rağmen, oyuncular olarak dördüncü bir Mafia görmeyi her daim istiyoruz. Bir süre önce yeni bir fikri mülkiyet için fikirleri olduğu söylenen Hangar 13, planlara yakın olan bir kaynak tarafından aktarılana göre serinin yeni oyunu için düğmeye çoktan basmış.

Illusion Engine yerine bu defa Unreal Engine 5 ile geliştirildiği söylenen ve şimdilik erken bir safhada olduğu söylenen yeni Mafia, üçlemenin öncesindeki bir zamanda geçecekmiş. Kim bilir, belki de Don Salieri’nin gençlik yıllarını ve bulunduğu konuma nasıl geldiğini görecek olabiliriz. Elbette henüz net bilgiler aktarılmış değil.

Son olarak, 2017 ve 2018 yıllarında iki ayrı işten çıkarma hadiseleri ile gündeme gelmiş olan geliştiricinin bünyesinden iki isim daha ayrıldı. Bunlardan ilki, daha önceden LucasArts çatısı altında da çalışmış olan Haden Blackman oldu. Yedi yıllık bir sürecinde ardından gelen ayrılığın haberini duyuran 2K Games tarafından söylenen göre, Blackman tarafından bırakılan başkanlık koltuğunu Nick Baynes dolduracakmış.

Bir diğer ayrılık haberi ise, stüdyonun Şef Operasyon Memuru Matthew Urban. Bu ismin yerine kimin getirildiği ise belirtilmiş değil. Ancak Hangar 13 içinde bir değişim söz konusu ve yeni bir motora geçilmiş olmasının da bu değişimin dahilinde olduğu söyleniyor.

Exit mobile version