Halo Infinite Önemli Bir Özellikten Yoksun Kalacak

Ertelemeler, ertelemeler ve yine ertelemeler...

Halo Infinite Önemli Bir Özellikten Yoksun Kalacak

Serinin son oyunu Halo Infinite, E3 2018 fuarında duyurulmuş ve geçtiğimiz yılın Aralık ayında PC, Xbox One ve Xbox Series için satışa sunulmuştu. Çıkışını da bir hayli sorunlu şekilde gerçekleştirmiş olan oyun, henüz belini tam anlamıyla doğrultabilmiş değil. Şimdi bunlara önemli bir özellikten yoksun kalacak olmak da eklendi.


İlginizi Çekebilir: Bir Halo 2 Oyuncusu 20.000 Dolar Ödüle Kondu


Hatırlayacağınız üzere duyurulmasından önce, 343 Industries tarafından yapılan bir açıklama ile gelecekteki seri oyunlarında yerel kooperatif desteğinin olmazsa olmaz olacağının sözünü vermişti. Ne var ki Halo Infinite, ilk günden bu destekten yoksuz bir şekilde çıkmış ve epeyce eleştiriye maruz kalmıştı.

Elbette 2020 yılı itibarıyla patlak veren COVID-19 salgın ile diğer bütün sektörler gibi oyun sektörü de değişime uğradı ve koşullar açısından büyük ve sıkıntılı farklılıklar söz konusu oldu.

Halo Infinite Yerel Kooperatif Desteği İptal Edildi

Yakın bir zaman önce yol haritası ile ilgili olarak yayınlanan güncelleme videosunda konuşan Yaratıcı Yönetmen Joseph Staten, beraberinde kötü haberler de verdi. Bunların bir tanesi, yerel kooperatif desteğinin iptal edilmesi oldu. Kolay bir şekilde alınmadığı söylenen bu kararın ardından, ayrılan kaynak da farklı taraflara dağıtılmış.

Bir diğer olumsuz haber ise, Echoes Within adı altında yayınlanacak olan üçüncü sezonun da 8 Kasım 2022 tarihinden 7 Mart 2023 tarihine kaydırılmış olması. Bununla birlikte, ana senaryoyu çevrimiçi olarak kooperatif oynama, belirli bir görevi tekrardan oynama ve Forge modunun betası da artık kış güncellemesinin parçası haline geldi.

Söz konusu kararın verilmesinin zorunlu olduğunu Staten, önceliğin oyunun kendisi olduğunu ve yerel kooperatif desteğinin iptali ile açığa çıkan kaynağın yeni sezonlara da kaydırılacağını sözlerine ekledi.

Halo Infinite ile ilgili sıkıntılar elbette bunlar ile sınırlı değil. Mesela seri için bir esas haline gelmiş Firefight ve Infection gibi modların eksikliği, harita oylama seçeneğinin, ağ ve kopma sorunları sayılabilir. Listeye aslında oyuncuların meydan okumaları tamamlamak için maçlara katıldıkları ve deneyim puanı kazandıkları Match XP de bulunuyor. Ne var ki bu özellik kış güncellemesi ile oyuna dahil olacak.

Exit mobile version